POLÍTICA
Política 11/05/2012

L'Estat rebutja els plans d'ajustament econòmic d'una trentena de municipis catalans

Governació convocarà els alcaldes afectats a una reunió per ajudar-los a elaborar mesures per sortir del forat

Acn
1 min

La Bisbal de l'Empordà p { margin-bottom: 0.21cm; } L'Estat ha rebutjat els plans d'ajustament econòmic d'una trentena de municipis catalans, segons les dades presentades aquest divendres pel departament de Governació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha anunciat que –molt probablement la setmana vinent– des de la conselleria es convocarà una reunió amb els alcaldes per ajudar-los a elaborar mesures que els permetin sortir del forat. "Mirarem d'estar al seu costat amb mesures que no seran econòmiques però sí de recursos personals, per tenir una radiografia clara de la seva situació econòmica i donar-hi resposta amb un pla adequat", ha avançat Ortega.

La denegació dels plans d'ajust suposa que l'Estat, un cop tancat el termini per accedir als crèdits ICO, els intervindrà fins a un 50% de l'aportació que els fa anualment. De retruc, per poder sortir del forat en què es troben actualment, això suposarà que els consistoris afectats hauran de reduir molt més la despesa prevista. Entre els casos que es coneixen, hi ha els ajuntaments de Cassà de la Selva (Gironès), Anglès, Cunit (Baix Penedès), Moià (Bages), Creixell (Tarragonès) i Maials (Segrià).

stats