CONSULTA SOBRE LA INDEPENDÈNCIA
Política 19/02/2011

Gràcia arriba al 15% de participació i confia a superar el 20% de la Barceloneta

Hi ha instal·lades un total de 30 meses, de les quals deu estaran obertes aquest dissabte fins les dues de la matinada

Acn
2 min
Gràcia / Pere Virgili

BarcelonaBarcelona Decideix ha arribat ja a l'equador del període de recollida del vot anticipat per a la consulta sobiranista del 10 d'abril a la capital catalana. Amb les dades facilitades aquest vespre, ja han votat un 15% dels ciutadans que resideixen a Gràcia, per la qual cosa tot indica que se superarà el 20% de participació registrat a la prova pilot de la Barceloneta. Entre les accions previstes fins aquest diumenge, hi ha la de tenir urnes obertes fins a les dues d'aquesta pròxima matinada, per aprofitar el flux de visitants nocturns que van als locals d'oci de la zona. La iniciativa, batejada per alguns com la "marató de vot" serveix també de banc de proves per a l'organització de cara a la cita del pròxim mes d'abril.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es calcula que a Gràcia tenen dret a vot unes 36.000 persones, de les quals més de 5.497 ja han emès el seu vot. No és condició indispensable ser veí per votar aquests dies. Només cal estar empadronat a la ciutat -fet que ha possibilitat a molts estrangers de participar-, i ser major de 16 anys. Joan Lafarga, portaveu de Gràcia Decideix, ha indicat a l'ACN que considera que tot aquest procés suposa una "higiene democràtica". "Als ciutadans, quan els fas una oferta que els permet participar i decidir sobre coses que els afecten directament, ho entenen com un fet positiu", ha raonat.

Uns 400 voluntaris participen en la jornada gracienca i en total hi ha 30 meses instal·lades per tot el veïnat. Dissabte, les meses ubicades a les seus de La Torna, la seu de la colla castellera Vila de Gràcia, a les places del Sol, Diamant, Revolució, Vila de Gràcia i als carrers Astúries -amb Gran de Gràcia-, Travessera de Gràcia -també amb Gran de Gràcia- i Verdi estaran actives fins a les dues de la matinada. "Gràcia té unes circumstàncies que ens ajuden, és una vila molt compacta i rep molts visitants el cap de setmana", ha indicat Lafarga.

Per la seva part, Alfred Bosch, portaveu de Barcelona Decideix, està convençut que la vila gracienca superarà la participació de la Barceloneta. "La jornada està anant fantàsticament bé i hi ha un degoteig constant", ha afirmat també en declaracions a l'ACN. Pel que fa al "vot nocturn", Bosch comenta que l'acció "té un cert caràcter experimental per tal de saber com funciona l'organització de cara al 10 d'abril". "Gràcia és un bon lloc per provar-ho, perquè hi ha molt bon ambient", ha afegit dient a més que Nou Barris podria ser el següent indret on es podria provar aquesta iniciativa pionera.

stats