Política 24/11/2011

Griñán presumeix que l'endeutament andalús és molt inferior al de la Generalitat

El president andalús critica les retallades de la Generalitat i d'altres comunitats autònomes perquè produeixen "enfrontaments" territorials i formen part d'un "disbarat general"

Ara
1 min

SevillaEl president de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán, ha presumit aquest dijous que l'endeutament de l'administració que presideix és molt inferior al de la Generalitat, cosa que assegura que permet que el pressupost andalús s'incrementi en un 2,5%. Griñán, però, ha anat més enllà i ha criticat les retallades que ha anunciat el Govern aquesta setmana, mentre que Andalusia no les haurà d'aplicar perquè "va estalviar quan l'economia creixia", informe Efe.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la sessió de control a l'Executiu al parlament andalús, Griñán ha lamentat que els ajustos i retallades estan produint "enfrontaments" territorials i que estan formant part d'un "disbarat general". "Ahir el portaveu del govern català, Francesc Homs, deia que a Catalunya hi va haver una gent al segle XIX que va decidir fer la revolució industrial mentre pasturaven cabres en altres llocs de l'Estat espanyol i ni s'ho van plantejar", ha recordat com a exemple.

El president de la Junta ha dit que "tothom és propietari de les seves pròpies decisions, però també ha de respondre a la seva pròpia història". Segons els seus càlculs, Andalusia haurà de pagar l'any vinent 700 milions menys que la Generalitat de Catalunya, entre d'altres raons perquè el seu endeutament "és molt menor" i no caldrà derivar "per pagar els interessos del deute" 700 o 800 milions que podran destinar-se "a educació, sanitat i serveis socials". Aquesta decisió -ha prosseguit- forma part de la voluntat d'un Govern i ha estat una decisió continuada, encara que també ha precisat que Andalusia haurà de pagar en interessos de deute 96 euros per habitant, mentre que d'altres com Catalunya hauran de pagar més del doble.

stats