POLÍTICA
Política 07/07/2012

Griñán, reelegit secretari general del PSOE andalús amb el 71% dels vots

El president de la Junta d'Andalusia ha aconseguit aquest suport després que divendres rebés retrets d'alguns sectors crítics amb la seva gestió dels últims dos anys

Efe
1 min
Griñán, en el moment de ser reelegit

AlmeriaEl secretari general del PSOE d'Andalusia, José Antonio Griñán, ha estat reelegit aquest dissabte líder dels socialistes andalusos amb el 71 per cent dels vots dels delegats que assisteixen aquest cap de setmana a Almeria al XII Congrés Regional del partit. Dels 554 vots emesos, 393 han estat a favor de Griñán (71%); 159, en blanc (28,7%), i dos vots han estat nuls (0,3%).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Griñán ha aconseguit aquest suport després que divendres rebés retrets a la seva gestió dels dos últims anys per part d'alguns sectors crítics minoritaris, especialment de les províncies de Còrdova, Màlaga, Sevilla, Cadis i Jaén. Aquestes crítiques no han impedit que l'informe de gestió presentat per Griñán fos aprovat amb el 95,56% dels vots.

Griñán ha revalidat el lideratge després de revalidar la presidència andalusa gràcies al suport d'IU, malgrat haver perdut 650.000 vots i haver quedat en segona posició, darrere del PP. Griñán va arribar a la secretaria general del PSOE andalús el març del 2010, quan va assumir el lideratge en un congrés extraordinari que va posar fi a la "bicefàlia" del partit amb el seu predecessor en la presidència de la Junta d'Andalusia, Manuel Chaves.

Renovació de l'executiva

En el XII Congrés Regional del PSOE-A també s'ha renovat profundament l'executiva, de la qual sortirà l'actual secretària d'Organització, Susana Díaz, després d'assumir la conselleria de la Presidència i d'Igualtat de la Junta d'Andalusia, i el secretari de Comunicació, Miguel Ángel Vázquez, portaveu del nou govern autonòmic de coalició. Griñán situarà com a vice secretari general del PSOE-A el fins ara portaveu del grup parlamentari i secretari general dels socialistes a Huelva, Mario Jiménez.

stats