Política 12/06/2015

Guanyem votarà a favor de Juli Fernàndez com a alcalde de Sabadell i facilitarà així el govern entre ERC i la Crida

La formació ha apostat pel canvi a la ciutat i vol donar una oportunitat a "una nova forma de fer política"

Acn
2 min
El candidat d'ERC, Juli Fernàndez, i el de la Crida per Sabadell, Maties Serracant / ANC

BarcelonaL'assemblea de Guanyem Sabadell ha decidit votar a favor de la investidura de Juli Fernàndez, candidat d'ERC, com a alcalde de la ciutat i fer possible així el pacte de govern entre els republicans i la Crida per Sabadell. Les dues formacions comptaran amb els vots favorables d'Unitat pel Canvi, amb 4 regidors, i els 2 de Guanyem, que sumats als 8 que ells tenen permetran assolir els 14 necessaris per fer possible la investidura. La candidata de Guanyem, Marisol Martínez, ha explicat que han optat pel suport perquè ha pesat més el fet de permetre un canvi a la ciutat i desbancar el PSC de l'alcaldia, i també de donar pas "a una nova forma de fer política" a la ciutat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Finalment, Sabadell tindrà un govern entre ERC i la Crida gràcies als vots favorables en el ple d'investidura d'Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell. Guanyem ha pres aquesta decisió per una "majoria ajustada" aquest divendres a la nit, segons ha explicat Martínez.

La candidata ha dit que, tot i que no acaben d'estar contents amb el procés de negociacions i amb el fet que el govern resultant tingui només 8 regidors, i no una majoria de 14 com ells volien, donar-hi suport era més bona opció que permetre la continuïtat del PSC. Ha assegurat que els errors que hagin pogut cometre ERC i la Crida durant la negociació no són els mateixos que els comesos pel PSC durant anys.

A més, ha dit que cal que aquest dissabte Sabadell tingui un nou alcalde i no tornar a ser "un escàndol" a escala estatal. "Ha pesat més el canvi, creiem que Sabadell es mereixia un nou alcalde i no tornar a ser polèmica", ha dit.

D'altra banda, Guanyem ha pres la seva decisió després que les dues formacions els hagin garantit alguns aspectes de programa que demanaven. Així, Guanyem ocuparà la vicepresidència d'una comissió d'estudi de la Policia Local i dels mitjans de comunicació públics. També podrà fer aquesta mateixa feina pel que fa a la protecció dels animals i s'estudiarà la creació de tallers d'oficis als barris, com proposaven. Soler ha afegit que una altra de les seves demandes era crear "un govern més auster" amb menys alts càrrecs i que això també ha estat acceptat.

Martínez ha deixat clar que això no vol dir que entrin a formar part de cap òrgan de govern sinó que faran aquesta tasca des de l'oposició, aportant la seva expertesa en aquests àmbits i permetent que es faci un estudi sobre la situació d'aquests àmbits que més tard posaran sobre la taula del govern per poder prendre decisions.

stats