Política 20/10/2017

La Guàrdia Civil busca informació sobre comandaments policials de l'1-O al CTTI

Els agents han abandonat les instal·lacions del centre després de quatre hores de registre

Ara
2 min
La Guàrdia Civil busca informació sobre comandaments policials de l'1-O al CTTI

BarcelonaEl jutjat d'instrucció número 4 de Lleida, que investiga la possible inacció dels Mossos l'1 d'octubre, ha autoritzat la Guàrdia Civil perquè avui obtingui al CTTI (Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació) correus electrònics d'un comandament de la comissaria de Ponent dels Mossos, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Cap a les 14.00 h del migdia, i després de quatre hores de registre, els agents han donat per finalitzat el registre de les instal·lacions del centre. Els membres de la Guàrdia Civil han abandonat el CTTI per l'aparcament en dos vehicles sense logotipar.

Tot i que abans de les 09.00 h alguns mitjans ja han començat a informar dels escorcolls al CTTI, cap agent no havia arribat a les instal·lacions del centre, a l'Hospitalet, en aquell moment. El director de comunicació del Govern ho ha negat a través de Twitter i, després, ha confirmat que l'operació policial ja estava en marxa.

L'escorcoll per part dels agents de la Guàrdia Civil ha molestat els treballadors del centre, que han mostrat el seu rebuig en una aturada simbòlica a mig matí. "No volem que es normalitzi la presència de cossos de seguretat al nostre lloc de treball", han expressat els treballadors després d'haver viscut una situació similar dies abans de la consulta vinculant.

De fet, la Guàrdia Civil ja va deixar sense servei el CTTI abans de la celebració del referèndum per impedir el vot telemàtic i el recompte de l'1-O. El jutjat d'instrucció número 4 de Lleida també va requerir dijous a la Guàrdia Civil que es personés a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Lleida per obtenir les gravacions de la centraleta de comunicacions i bolcar el contingut dels telèfons mòbils de dos comandaments.

stats