Política 31/05/2016

La Guàrdia Civil demana imputar el president de Múrcia

Ara
2 min
Pedro Antonio Sánchez haurà de respondre dijous si dimiteix o no.

BarcelonaUn informe de la unitat central operativa (UCO) de la Guàrdia Civil remès al jutge Eloy Velasco mostra indicis que el president de Múrcia, Pedro Antonio Sánchez (PP), i la senadora popular i exalcaldessa de Cartagena durant 20 anys, Pilar Barreiro, van contractar de manera irregular la trama Púnica perquè els gestionés la imatge a les xarxes socials amb diners públics, segons va avançar la Cadena SER. En aquest informe els agents de la UCO proposen al magistrat que citi a declarar Sánchez i Barreiro en qualitat d’investigats -el que abans es coneixia com a imputats- pels delictes de malversació de diners públics i frau a l’administració, entre d’altres relacionats amb la corrupció. Tots dos són aforats, i ho hauran de fer davant del Tribunal Superior de Justícia de Múrcia i el Tribunal Suprem, respectivament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els agents han acreditat que tant Sánchez -quan ocupava la conselleria d’Educació a Múrcia, durant l’anterior legislatura- com Barreiro -quan era alcaldessa (ho va ser fins al 30 de maig del 2015)- van contractar l’ aconseguidor Alejandro de Pedro per millorar la seva imatge a les xarxes socials. Els agents han conclòs que, en contra del que van al·legar els sospitosos, els contractes per netejar la imatge dels dirigents populars van dur-se a terme el 2014 i van ser abonats amb diners públics, quan el pagament l’hauria d’haver assumit el PP. Segons fonts jurídiques, es tracta d’una situació “similar” a la de l’exconseller de Presidència i Justícia de Madrid Salvador Victoria, a qui també s’investiga per contractes de reputació online amb Alejandro de Pedro.

El jutge Eloy Velasco haurà d’elevar una exposició raonada al Tribunal Superior de Justícia de Múrcia per demanar la imputació del president de la comunitat i una altra al Suprem per a la senadora. Tot apunta que el magistrat emprendrà les dues accions per la “contundència” de les proves recollides pels agents de la Guàrdia Civil. Si es confirma la imputació hi haurà conseqüències polítiques, tot i que l’entorn del president assegura que té el suport de la cúpula del PP. Ciutadans ja va advertir ahir que trencaria el pacte d’investidura que va signar amb els populars a Múrcia. Pedro Antonio Sánchez, a més, haurà de respondre dijous al Parlament autonòmic, a instàncies de Podem, si pensa dimitir o no.

stats