Política 16/09/2017

La Guàrdia Civil intervé les planxes per elaborar els cartells de l'1-O

Els agents les han requisat a l'empresa Zukoy de Sant Adrià de Besós

Ara / Acn
1 min

BarcelonaLa Guàrdia Civil ha intervingut les planxes destinades a elaborar els cartells institucionals de suport al referèndum de l'1-O, en un escorcoll a l'empresa Zukoy de Sant Adrià de Besòs. Segons una nota del ministeri de l'Interior, la intervenció s'ha fet com a continuació de les que es van dur a terme aquest divendres seguint la instrucció de la fiscalia del TSJC. El mateix ministeri de l'Interior s'ha fet ressò de l'operació policial a través de Twitter.

A banda de les matrius per elaborar els cartells, han intervingut la planxa "destinada a fer difusió del 'sí'", fet que demostra que "els cartells, tant de difusió del referèndum com de suport al vot del 'sí', s'han elaborat al mateix lloc i alhora", segons explica el comunicat del ministeri de l'Interior. L'operació policial continua oberta.

Les planxes intervingudes serveixen tant per elaborar "propaganda institucional destinada a fer difusió del referèndum" com per difondre l'opció del 'sí'. El govern espanyol ha acompanyat el comunicat d'un vídeo en què es poden veure les planxes intervingudes.

A diferència de les actuacions fetes ahir, en què es van intervenir cartells, l'operació d'aquest dissabte "impossibilita que se segueixin imprimint aquest tipus de cartells".

stats