Política 21/07/2017

200 agents de la Guàrdia Civil vigilen les institucions catalanes des de fa quatre mesos

Els agents van ser enviats quan JxSí va convocar el referèndum, segons 'El Confidencial Digital'

Ara
1 min
Una parella de guàrdies civils, en una imatge d'arxiu

Barcelona200 agents de la Guàrdia Civil que formen part de Servei d'Informació van ser enviats a Catalunya fa més de quatre mesos, quan JxSí va convocar el referèndum, per vigilar les institucions catalanes. Així ho expliquen fonts del cos a 'El Confidencial Digital', que afirma que els agents es troben repartits a les quatre comandàncies que te la Guàrdia Civil a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des de finals del primer trimestre del 2017, els agents segueixen els moviments del Govern, dels ajuntaments i de les diputacions a favor de l'1-O, i es dediquen a "recollir dades" sobre "tots aquells que pretenen incomplir la llei mitjançant la celebració del referèndum independentista".

El rotatiu afirma que es realitzen tasques de "seguiment i vigilància" dels líders d'entitats i organismes disposats a col·laborar amb el referèndum. Els 200 agents d'Informació envien a la direcció general informes detallats sobre les accions de polítics, de governs i de partits. També diuen que s'ha comprovat que algunes accions realitzades per representants públics poden ser jutjades per diversos delictes com ara sedició, rebel·lió, prevaricació, desobediència, usurpació d'atribucions i ús indegut de fons públics.

La Policia Nacional també vigila els sobiranistes

L'article diu que la Guàrdia Civil no és l'única que segueix les institucions a favor del referèndum. La Policia Nacional que treballa a la Brigada d'Informació de Barcelona també informa alts càrrecs de la Policia i el ministeri d'Interior dels moviments dels sobiranistes des de fa un any "pràcticament cada dia".

stats