Política 02/07/2015

El jutge Pedraz arxiva la querella contra el regidor d'Ahora Madrid

Considera que el tuits de Guillermo Zapata no tenen "cap precepte penal"

Ara
2 min
Zapata, en el moment que Carmena va prendre possessió / EFE

MadridEl jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz ha decidit arxivar la querella presentada per Dignitat i Justícia contra el regidor d'Ahora Madrid Guillermo Zapata per un delicte d'humiliació a les víctimes del terrorisme o els seus familiars. El jutge considera que la conducta imputada al regidor de l'ajuntament de Madrid és "del tot impossible situar-la en un precepte penal".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per arxivar la querella, es basa en primer lloc per l'escrit que va presentar Irene Villa, víctima d'ETA, a l'Audiència. Considera que amb això ja es disposen d'elements suficients per concloure que no ha existit cap infracció penal de la conducta de Zapata. Villa ja havia avançat que "mai es va sentir ofesa ni al·ludida per les bromes" del regidor d'Ahora Madrid. "el que de veritat em dol són els insults i amenaces que estan patint els mateixos polítics", va afegir.

El passat 25 de juny i només dies després de la polèmica ocasionada pels acudits sobre l'Holocaust i víctimes d'ETA que va obligar a dimitir Zapata del càrrec de regidor de Cultura 48 hores després d'haver-ne pres possessió, l'Audiència Nacional va decidir imputar el regidor d'Ahora Madrid per "humiliar les víctimes d'ETA". Pedraz citava a declarar Zapata i Irene Villa, com a víctima dels seus tuits, el 7 de juliol. Ara ja no serà necessari després d'haver-se arxivat la querella.

"Han hagut de tancar el cementiri de les nenes d'Alcàsser perquè no hi vaig Irene Villa a per recanvis", deia l'usuari @casiopeaexpres (Zapata) a Twitter el 2011. "Com ficaries cinc milions de jueus en un 600? Al cendrer", afegia en un altre tuit, que el regidor d'Ahora Madrid va contextualitzar en un debat sobre els límits de l'humor negre. Des de la polèmica que Guillermo Zapata té un altre compte de Twitter: @gzapatamadrid.

stats