Política 16/01/2013

L'extresorer del PP va arribar a tenir 22 milions a comptes bancaris suïssos

Els va buidar un cop imputat pel cas Gürtel, segons una investigació de l'Audiència Nacional

Efe
2 min
Luis Bárcenas, Ricardo Galeote i Jesús Merino

MadridL'extresorer i exsenador del PP Luis Bárcenas va arribar a tenir 22 milions d'euros en un compte en un banc de Suïssa, quantitat que va traspassar a altres comptes el 2009 un cop imputat en el cas Gürtel, segons la documentació que aquest país ha enviat al jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una interlocutòria, el jutge acorda traslladar aquesta nova documentació a l'Agència Tributària i a la policia perquè realitzin informes sobre cinc comptes bancaris trobats a Suïssa, quatre d'aquests vinculats presumptament a Bárcenas, i un cinquè, a un altre imputat pel cas Gürtel, Eduardo Eraso Campuzano.

Segons la nova informació, Bárcenas tenia a finals del 2005 14.885.976 euros en un compte del Dresdner Bank a nom de la fundació panamenya Sinequanon, quantitat que va pujar a 19.757.330 euros a finals del 2006 i a 22.144.832 euros a finals del 2007. Després, va baixar a 13.673.661 euros a finals del 2008 i a 11.853.921 euros a l'octubre del 2009.

Per al jutge, resulta acreditat que el compte està vinculat a Bárcenas perquè l'entitat identificava el client amb les inicials "Mr LB", "LB" o "LBG", i també de forma completa com Luis Bárcenas Gutiérrez amb còpia del seu DNI, explica la interlocutòria, que destaca la col·laboració de les autoritats suïsses en aquest assumpte.

A més, la interlocutòria indica que diverses converses entre treballadors de l'entitat bancària sobre l'activitat política del client contribueixen a revelar la seva identitat, quan els treballadors fan referència a la seva condició de senador i també de tresorer del PP espanyol.

Tots aquests fons trobats a Suïssa procedirien d'un altre compte que es va obrir el 2001. És per això que el jutge ha acordat ampliar la comissió rogatòria al període comprès entre aquest any i el 2005, ja que les dades actuals només analitzen els moviments a partir del 2005.

L'Audiència Nacional va reobrir el cas contra l'extresorer del PP el març passat. En la mateixa investigació estan imputats el senador Jesús Merino i l'exregidor d'Estepona Ricardo Galeote, tots ells acusats per suposats delictes fiscals i evasió de capitals.

stats