VALÈNCIA
Política 16/07/2011

Camps no serà jutjat abans de la tardor

Si es tenen en compte tots els passos que ha de fer el Tribunal Superior de Justícia ara i que la justícia fa vacances a l'agost, el president de la comunitat valenciana no haurà de comparèixer fins a finals d'octubre

Agències / Redacció
1 min
Francisco Camps. EFE

Barcelona"El president de la comunitat valenciana seurà al banc dels acusats", era la notícia que retrunyia ahir per tots els mitjans. Però quan? Si es tenen en compte que les dues parts no es reuniran fins d'aquí a 15 dies per sol·licitar la documentació al Tribunal Superior de Justícia i que després cau tot un mes de vacances, la cosa pot anar per llarg. Després caldrà que el TSJ comenci a seleccionar els membres del jurat popular que sortiran per sortejos i hauran de superar una avaluació del propi tribunal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El magistrat José Flors va activar ahir la màquina legal, un pas per a un procés que no culminarà amb la primera vista fins a la tardor. De fet, segons se'n fa ressò El Mundo citant l'agència EFE, fonts de l'alt tribunal adverteixen que tardaran "uns quants mesos" a celebrarI el judici. El període més plausible comprèn les últimes setmanes d'octubre i el mes de novembre.

Després de comparèixer les dues parts, d'aquí a dues setmanes, es designarà formalment el president del tribunal del jurat, que serà el magistrat Joan Climent. A la següent fase del procés, les parts podran plantejar qüestions prèvies al president del tribunal, que podrà o no resoldre-les abans del judici, segons aquestes mateixes fonts. Finalment, caldrà escollir jurat, un procés que pot allargar-se també un mes.

stats