CAS 'GÜRTEL'
Política 03/12/2010

La policia creu que l'extresorer del PP ocultava a Suïssa fons de la trama 'Gürtel'

Els nombrosos informes policials aportats al sumari del cas 'Gürtel' apunten a l'esconseller d'Esports de Madrid Alberto López Viejo i a l'exviceconseller d'Immigració Carlos Clemente, entre altres, com els responsables polítics que donaven instruccions a la trama sobre contractació

Redacció
2 min

MadridLa Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la policia espanyola ha alertat el jutge instructor del cas 'Gürtel' a Madrid que l'extresorer del PP Luis Bárcenas és titular d'un compte bancari a Suïssa que es nodreix de les operacions realitzades a Espanya per la trama corrupta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Això es desprèn d'un informe policial inclòs en la última part del sumari del que en va aixecar el secret el jutge instructor. Segons l'informe, Bárcenas va sol·licitar el febrer una tarja bancària amb un límit de 25.000 euros mensuals per disposar dels fons que existien en un compte bancari obert a Suïssa per “transvessar aquests capitals en un altre lloc i dificultar d'aquesta manera la investigació sobre el seu patrimoni, segons informa EFE.

De tota manera, la sol·licitud va ser denegada a l'extresorer del PP en comprovar que estava essent investigat. Segons les investigacions, Bárcenas podria haver rebut 1.353.000 euros per fer de mediador en l'adjudicació de contractes a empreses del suposat líder de la trama, Francisco Correa. Tot plegat ha estat interpretat pel PSPV com una “evidència” de l'estreta vinculació entre el cas 'Gürtel' amb la cúpula del PPCV, que la trama estava instal·lada al cor de la Generalitat valenciana i comptava amb els més propers col·laboradors de Camps, a qui acusen d'estar al cas de totes les operacions.

Ramificacions a Madrid

A més, els nombrosos informes policials aportats al sumari del cas 'Gürtel' apunten a l'esconseller d'Esports de Madrid Alberto López Viejo i a l'exviceconseller d'Immigració Carlos Clemente, entre altres, com els responsables polítics que donaven instruccions a la trama sobre contractació. Els informes policials expliquen amb detall el sistema d'actuació de la xarxa presumptament dirigida per Correa per contractar actes en la Comunitat de Madrid i com López Viejo sol·licitava a la trama directament l'organització d'actes.

La Fiscalia Anticorrupció seguirà encarregada de totes les accions relacionades amb la instrucció del cas, independentment que algunes parts es traslladin a diferents tribunals, segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de Castella-la Manxa.

stats