Política 10/02/2012

Hereu plega per afavorir "nous lideratges" al PSC

L'exalcalde de Barcelona deixarà al mes de març de ser regidor però continuarà com a president del partit a la ciutat i a l'executiva nacional

Pere Martí
1 min

BarcelonaJordi Hereu ha rebut una calorosa ovació per part dels delegats del 10è congrès de la federació de Barcelona del PSC després d'anunciar que renuncia a repetir com a candidat a l'alcaldia de Barcelona. Després d'assegurar que ha sigut una decisió "molt meditada", l'ha justificada dient que fan falta "nous lideratges" per bastir una nova alternativa de ciutat que permeti als socialistes recuperar l'Ajuntament de Barcelona. Davant el seu relleu, el regidor Jordi Martí, que serà el nou president del grup municipal socialista, l'exalcalde ha explicat que no optarà a les primàries per ser candidat i que al mes de març deixarà de ser regidor, per fer un relleu ordenat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Hereu ha indicat que només feia "un pas al costat" perquè continuarà com a president del partit a la ciutat i a l'executiva nacional. Per donar ànims a la tropa, ha advertit que deixarà la presidència del partit el 2015, perquè "el nou president del partit serà el nou alcalde de Barcelona". Però abans, el PSC ha de ser capaç de bastir una alternativa en base a un nou projecte de ciutat, cosa que, segons Hereu, s'ha de començar a fer en aquest congrés, que també reelegirà Carles Martí com a primer secretari.

stats