Política 06/05/2011

Hereu acusa Trias d'haver "traït" el sector sanitari callant davant les retallades del Govern Mas

L'alcaldable del PSC tracta de mobilitzar el vot d'esquerres amb un discurs clarament social i avisant del gir que en aquest terreny suposaria un govern de CiU amb el PP a Barcelona. Buscant el cos a cos amb Xavier Trias, l'ha acusat de "trair" el sector de la Sanitat no oposant-se a les retallades del govern d'Artur Mas.

Pere Martí
2 min

BarcelonaDe bon matí, Jordi Hereu puja a l'autocar dels periodistes que el segueixen per fer-la petar. Ja ha superat el disgust que li van donar la nit anterior un sectors dels bombers de Barcelona i torna a estar de bon humor. "Si perdo, no serà per culpa de l'àrbitre", comenta, fotent-se'n del to victimista que desprèn la caverna esportiva madrilenya. Avui, i segurament durant bona part de la campanya, es tracta de carregar contra el "tàndem" Xavier Trias i Alberto Fernández Díaz per intentar espavilar l'electorat d'esquerres que s'absté a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els temes del dia són l'economia i la sanitat, però tots dos tenen un eix comú: polítiques progressistes per evitar la involució que suposaria segons els socialistes un govern de CiU i PP a l'Ajuntament. En el terreny econòmic, ha criticat l'"enorme passivitat" de convergents i populars a l'hora d'impulsar la creació d'ocupació, recordant que no van signar el pacte per l'ocupació del 2008, entre l'Ajuntament, els sindicats i la patronal. Des de dalt de la Torre de Collserola, els ha acusat de tenir una "retòrica buida", contraposant-la al paper actiu que té el PSC, que es fixa com objectiu convertir Barcelona en el motor econòmic del sud d'Europa.

Al migdia, en un dinar amb el sector de la Sanitat ha tornat a carregar, aquest cop contra les retallades del govern d'Artur Mas en aquest sector. Les primeres embestides les ha fet l'exconsellera de Salut, Marina Geli, que apelant a la condició de metge de Trias, ha lamentat el seu "silenci" sobre les retallades i ha recordat que al seu dia, Artur Mas, com a conseller en cap, va permetre una desviació de pressupost de 1.850 milions d'euros a l'aleshores conseller de Sanitat, Xavier Pomés. Hereu encara ha anat més enllà, i ha considerat que el candidat de CiU ha "traït" el sector de la Sanitat. Per fer més pedagògic el seu discurs, ha explicat que un oncle seu escolapi va estar hospitalitzat a Bellvitge després d'haver-ho estat a Los Ángeles i que li va dir que era "impossible" que als EUA atenguessin tan bé als pobres com es fa a Barcelona. Per l'alcaldable del PSC, el 22 de maig els barcelonins han d'optar entre un alcalde "que justificarà les retallades d'altres governs" i un que "defensarà la qualitat de vida dels ciutadans".

stats