PRIMÀRIES AL PSC
Política 04/05/2016

Hereu i Navarro donen suport a Carles Martí

Sara González
2 min
Martí defensarà avui la seva candidatura en roda de premsa.

BarcelonaAl PSC, tothom dóna per fet que Meritxell Batet serà la cap de llista dels socialistes catalans a les eleccions generals del 26 de juny. Pràcticament ningú dubta que Carles Martí té poc a fer en unes primàries davant la candidata que compta amb el suport explícit tant del líder del PSOE, Pedro Sánchez, com del del PSC, Miquel Iceta. A la direcció hi ha qui diu que l’exsenador, que busca arribar a un acord amb Batet per obrir el meló de les llistes i reformular el missatge polític de la campanya, té pocs suports, Però, en plena recollida d’avals, dos dirigents de pes han aixecat el dit a favor de les tesis de Martí: l’exalcalde de Barcelona Jordi Hereu i l’exlíder del PSC Pere Navarro, així com també el diputat per Tarragona Carles Castillo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preferència per l’acord amb Batet

D’entrada, els dos aspirants tenen previst reunir-se per explorar una entesa que eviti les primàries. De fet, Martí ja va deixar clar que ell es retiraria si Batet s’obre a revisar la candidatura per evitar un nou fracàs electoral. Amb tot, l’exsenador prepara l’escenari per si aquesta situació no es dóna. Un dels suports que rebrà serà el d’Hereu, segons ha explicat a l’ARA: “Si no hi ha un acord i s’ha d’anar a primàries, signaré l’aval del Carles i comptarà amb el meu suport”.

L’exalcalde de Barcelona argumenta que Martí, que va ser la seva mà dreta a l’Ajuntament, té una consolidada trajectòria que mereix la seva “confiança” i és un dirigent que expressa amb “claredat” i “a cara descoberta” la seva tesi perquè el partit no vagi “d’inèrcia” a unes eleccions que no seran fàcils. Això no vol dir, afirma, que no consideri Batet una bona candidata. “De fet, si Batet és candidata ho serà perquè el Carles ha fet aquest pas”, avisa tot recordant que Carme Chacón va renunciar en saber que l’exsenador presentaria batalla.

Navarro, que es va quedar fora de la llista del 20-D, esperarà el resultat de la reunió dels dos aspirants per decidir el seu aval, però s’alinea amb Martí defensant que s’han de “renovar el missatge polític i les llistes”.

stats