Política 28/03/2011

Hereu veu Zapatero com un "actiu" i exigeix que s'acabi el debat successori

Després de la reunió amb Zapatero diu que no té res per retreure-li i destaca el "compromís" del president espanyol amb Barcelona

Miquel Codolar
2 min

MadridL'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha destacat després de la reunió amb el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que la successió del president espanyol no interessa als ciutadans. Per això "no hem parlat de campanya electoral" tot i que ha afegit que "compto amb tots els actius i Zapatero és un actiu". Ha dit que té el "ple suport" de Zapatero, a qui ha destacat les "grans potencialitats de Barcelona per a l'economia espanyola". Ha dit que no té res a retreure al president i ha destacat el "compromís" del president espanyol amb Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa al debat successori del PSOE, Hereu ha dit que "no hi hauria de ser", i per això ha demanat a Zapatero "que s'acabin els debats successoris, que no ajuden a la recuperació". Ha indicat: "Demano i exigeixo que el debat municipal sigui sobre models de ciutat, sobre projectes de les nostres ciutats i com afrontar diferents estratègies" en comptes de la successió. Ha afegit que li ha agradat l'actitud del president, "absolutament compromès amb aquest objectiu".

En aquest sentit s'ha posicionat en contra de les paraules que havia pronunciat dues hores abans el president del Govern, Artur Mas, que deia seria bo que Zapatero aclarís el seu futur.

Demandes

L'alcalde de Barcelona ha demanat la "implicació plena" de Zapatero "perquè Barcelona pugui ser capital del mòbil a nivell internacional". També l'ha convidat a la fira d'emprenedors del tot el món que es farà a Barcelona. Li ha ofert el model del 22@ perquè l'apliqui "a totes les ciutats espanyoles". Pel que fa a les infraestructures, ha demanat a Zapatero que es comprometi personalment amb el Corredor Mediterrani i impulsi l'accés ferroviari al port.

Pel que fa a l'aeroport, li ha explicat que Barcelona voldrà ser a l'òrgan de gestió. Hereu també ha reivindicat la paternitat del model d'acordar les reformes amb els sindicats abans de decretar-les perquè "vam utilitzar l'acord social com a mètode des del 2008 per fer ocupació activa des de les ciutats".

stats