Reaccions del 28-N
Política 01/12/2010

Hereu: "Espero que ningú vegi el PSC enfonsat, perquè no ha estat derrotat"

L'alcalde de Barcelona ha analitzat els resultats obtinguts pel PSC i ha dit que "només amb la centralitat s'obté la majoria a Catalunya i a Espanya"

Oriol March
2 min

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha dit avui "que ningú no esperi veure els socialistes catalans deprimits o enfonsats" perquè han estat "vençuts però no derrotats" i el 28-N ha començat la feina per recuperar el Govern de Catalunya i fer-ho en "millors condicions" que les que han tingut. En un esmorzar informatiu organitzat per Nova Economia Fòrum a Madrid, Hereu ha analitzat els resultats obtinguts pel PSC a les autonòmiques de diumenge passat i ha dit que "només amb la centralitat s'obté la majoria a Catalunya, a Espanya i a Madrid, i el PSC té condicions per ser referent de la centralitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després d'assenyalar que la crisi econòmica, el tripartit i la perplexitat davant el procés de l'Estatut han passat factura i els ciutadans han apostat pel canvi i per un "govern fort" de CiU, Hereu ha dit que "el tripartit finalment ha estat un projecte estratègic per a la governabilitat de Catalunya a què dos partits han renunciat abans de començar la campanya electoral". En la seva intervenció, Hereu també ha tingut paraules d'elogi per al tripartit, en assegurar que aquest "ha evitat la fractura social".

Ara, no obstant això, el PSC ha de centrar els seus objectius a superar la crisi, sense practicar la tesi del "com pitjor, millor", la defensa de l'estat del benestar, parlar de les preocupacions dels ciutadans "sense complexos i sense populismes" i comunicar els valors i les polítiques socialistes perquè en la passada campanya "s'ha fet massa tard". En aquest sentit, Hereu ha dit que llegeix o veu massa canals d'una certa ideologia que a la societat és absolutament minoritària i que té una sobrerepresentació", mentre que molts sectors socials estan "infrarepresentats en el debat públic i en la comunicació".

stats