Política 08/05/2011

Hereu demana que la Guàrdia Urbana pugui exercir de policia judicial integral a Barcelona

La Conselleria d'Interior s'hi oposa, però l'alcade de Barcelona creu que es milloraria l'eficàcia policial. Només necessita el permís del Ministeri de l'Interior, amb qui ja ha parlat.

Pere Martí
1 min

BarcelonaJordi Hereu ha presentat aquest matí les seves propostes en matèria de seguretat per millorar la convivència a Barcelona. La més destacada ha estat la de demanar que la guàrdia urbana pugui exercir de policia judicial a Barcelona, per millorar-ne l'eficàcia. El candidat del PSC creu que si la guardia urbana ha de passar els seus detinguts als Mossos és un entrebanc que es podria superar si els mateixos agents poguessin fer totes les diligències judicials. La Conselleria d'Interior s'hi oposa, perquè suposa una pèrdua de poder de la Policia de Catalunya però Hereu ha reconegut que ja està en converses amb el Ministeri de l'Interior.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per completar les peticions, també ha demanat més de mil mossos a l'any per Barcelona, una petició que difícilment veurà rrealitzada perquè la previsió de la Generalitat per aquest any és de 600 per tot Catalunya. I en tercer lloc, Hereu també reclama una nova llei de l'espai públic que reforci les ordenances municipals. Sobre aquest punt si que n'ha parlat amb Felip Puig i sembla que hi ha més bona sintonia.

Aprofitant que parlava de seguretat, també ha carregat contra les propostes del PP, acusant-lo de fer "inflació retòrica" sobre aquestes qüestions. Concretament va titllar Alberto Fernández Díaz d'irresponsable perquè cada vegada que arriben les eleccions "aixequen la bandera de la immigració i la inseguretat amb arguments trampa". Hereu ha recordat que el període de temps en què van entrar més immigrants il·legals a Espanya va ser quan governava el PP.

stats