22-M
Política 16/04/2011

Hereu presumeix d'una Barcelona “dinàmica” i critica “l'esgotament” del Govern

L'alcalde de Barcelona presenta el programa del PSC de cara a les municipals. Les prioritats són la creació d'ocupació, el blindatge de les polítiques socials i la convivència i la seguretat a l'espai públic

Redacció
2 min
Hereu

BarcelonaL'alcalde de Barcelona i candidat a la reelecció pel PSC, Jordi Hereu, ha contraposat aquest dissabte el dinamisme de la Barcelona socialista a l'esgotament de la Generalitat convergent, i ha reivindicat per a la seva candidatura el paper del "lideratge públic" que dóna "confiança als ciutadans". "Si no hi ha confiança es destrueix la capacitat de la gent de lluitar i no vull que això passi a Barcelona", ha dit, en advertència a allò que pot passar si CiU guanya l'alcaldia en les pròximes municipals. Hereu ha presentat el seu programa electoral per a les municipals del 22 de maig a la Convenció Municipal del PSC de Barcelona. Les prioritats del programa són la creació d'ocupació, el blindatge de les polítiques socials i la convivència a l'espai públic i l'alcalde l'ha definit com una "alternativa" davant la situació de crisi i retallades.



Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sense esmentar el president de la Generalitat, Hereu s'ha mostrat molt crític amb el missatge que va enviar Mas en la cimera econòmica que va mantenir divendres amb 180 empresaris. "Quan diuen que les administracions estan esgotades que deixin Barcelona al marge, perquè Barcelona no està esgotada, ni Barcelona ni el seu Ajuntament", ha exclamat l'alcalde. Per Hereu, resulta alarmant que "tot un president governi tres mesos i digui després que estan esgotats i que són altres els que han de tirar del carro". Hereu s'ha mostrat preocupat per la política de retallades que "ens arriben d'altres governs" i que es basen en "retallades que es limiten a rebaixar drets". "Nosaltres no permetrem que es laminin els drets socials fonamentals", ha reblat l'alcalde.



Tot i el discurs combatiu d'Hereu, el principal punt del programa del PSC de cara al 22-M és la creació d'un Consorci per l'Ocupació on participi la Generalitat. Encara en l'àmbit social, també destaquen les propostes per crear un equipament de jovent a cada barri de la ciutat, per a construir 15.000 habitatges protegits en sis anys i per crear un nou pla contra la violència de gènere. En l'àmbit de la seguretat, Hereu i el PSC aposten per arribar a un pacte per la seguretat entre totes les administracions i crear 600 noves places d'agent de la Guàrdia Urbana. Pel que fa a la cultura, el programa preveu construir deu noves biblioteques i dedicar l'any 2013 al Teatre.

Una de les apostes més cridaneres del programa del PSC és l'aposta per una nova mobilitat que faci un salt cap a l'Àrea Metropolitana. Els socialistes volen potenciar el triangle econòmic format per tres zones: el 22@-Sagrera-Besòs, per una banda, l'Aeroport-Port-Fira, per l'altra, i el Vallès-Sincrotró-Parc Tecnològic de Cerdanyola, com a tercer nucli. El programa també inclou propostes pel desdoblament de la Ronda Litoral, el control de vehicles contaminants a dins la ciutat i la renovació de la flota de taxis amb vehicles híbrids i elèctrics per al 2015.

stats