Política 21/08/2012

Herrera: "El Govern intenta tapar les vergonyes amb la manifestació de la Diada"

El secretari general d'ICV denuncia un intent del Govern de CiU de distreure l'atenció sobre la seva gestió amb el debat sobre l'assistència de Mas a la mobilització. No descarta una coalició amb ERC

Ara
2 min
El secretari general d'ICV, Joan Herrera, acompanyat de càrrecs tarragonins de la formació ecosocialista.

BarcelonaEl secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha dit aquest dimarts en una entrevista a 'El matí' de Catalunya Ràdio que el president Artur Mas anirà a la manifestació de l'Onze de Setembre a "tapar les seves polítiques" i ha reclamat que cal fer una "reivindicació social" a la mobilització.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

ICV va anunciar dilluns que participaria en la manifestació de l'Onze de Setembre, segons va dir Jaume Bosch, diputat del partit. Herrera ha dit que "cal anar a totes les mobilitzacions", sempre que "s'ataca el país", sigui per "qüestions nacionals" o pels "drets socials".

El secretari general d'ICV ha aprofitat per criticar l'acció de govern de CiU, que és "molt més conservador del que esperàvem", amb una doctrina "molt més neoliberal i molt menys socialcristiana". Per això ha considerat que el que cal "és un canvi en el Govern", perquè només amb un canvi d'aliances no n'hi hauria prou i "si estem parlant d'un canvi de Govern és pel fracàs de les polítiques de CiU".

Autogovern

"Al país hi ha una immensa majoria que creu que cal més autogovern, però també que creu que les retallades no funcionen", ha denunciat el polític ecosocialista.

Sobre la creació d'una "Syriza catalana" que va plantejar Alfred Bosch, el secretari general d'ICV ha atacat ERC i ha dit que el que cal és "no està supeditat a CiU". I ha dit que després de l'estiu "segurament" hi haurà novetats en la creació d'aquesta nova formació.

"No pot parlar de la Syriza catalana i estar a les portes de pactar amb CiU", ha criticat.

"Amb aquesta crisi s'atreveixen a tot, també amb l'autogovern", ha dit el polític ecosocialista per criticar el que ha entès com "un intent per recentralitzar l'Estat" de la dreta espanyola.

Coalició amb ERC

"Necessitem un front ampli d'esquerres, catalanista, a partir del dret a decidir", però no s'ha de construir només des de les bases dels partits, ha dit, sense descartar una coalició electoral amb ERC. A l'hora de mirar aliances passades, el secretari general dels ecosocialistes ha considerat que el tripartit "no els va perjudicar", com a mínim en l'aspecte electoral. Però ha reconegut que "van faltar polítiques d'esquerres".

Eurovegas

"Ens preocupa tot sobre el projecte", ha afirmat. I ha insistit en la voluntat del seu partit que Sheldon Adelson s'expliqui al Parlament. Herrera ha considerat que "un govern sobiranista" ho ha de ser també davant del capital.

stats