Política 16/02/2014

Herrera, a Mas: "Un excés de gesticulació cansa"

En l'entrevista de diumenge del canal 324, el líder d'ICV adverteix que no veu clara la proposta de reunir els partits del dret a decidir per acordar un punt comú per a les europees

Ara
2 min

BarcelonaICV no veu clar l'anunci d'Artur Mas de convocar les formacions partidàries del dret a decidir a una reunió per arribar a un acord que els permeti portar un punt comú en els respectius programes electorals per a les europees del 25 de maig. "En primer lloc, vam conèixer la proposta de Mas per la premsa", ha al·legat el líder dels escosocialistes Joan Herrera en una entrevista al canal 324 aquest diumenge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"En segon lloc, nosaltres incorporarem, el dret a decidir al nostre programa com no pot ser d'altra manera, i els nostres eurodiputats faran el de sempre, que és reivindicar-lo al Parlament europeu", ha afegit. Ara bé, no té clar que hagin de posar-se d'acord de nou "per tornar a gesticular". "Cal l'enèsima foto per evidenciar que estem d'acord? Ho hem aprovat al Parlament, ho hem portat al Congrés i, que ningú s'amoïni, que reivindicarem el dret a decidir perquè és l'única manera de tirar endavant", ha afegit.

I ha advertit: "No creiem que hi hagin substitutius [per a la consulta], ni pactes a les fosques ni eleccions plebiscitàries. Ara cal de no tornar-nos a trobar per tornar a gesticular? Crec que seria bo que algú s'adonés que un excés de gesticulació cansa".

Malgrat la negativa rotunda del govern espanyol a pactar la consulta, Herrera creu que es farà. "Crec que es farà perquè no hi ha alternativa al fet que la gent pugui votar", ha dit. El dirigent d'ICV ha subratllat que no és partidari d'unes eleccions plebiscitàries perquè quan es vota en unes eleccions al Parlament "es vota sobre el dret a decidir, sobre les polítiques socials, sobre el preu de l'aigua, sobre moltes coses, i per tant aquell que vol que siguin només sobre un tema [la relació entre Catalunya i Espanya] és perquè té moltes coses a amagar".

"Crec que la consulta es farà, i també crec que l'Estat posarà tots els entrebancs per impedir que es faci aquest any. Per això dic que cal resistència. El que es pensi que això es pot fer ràpida i ja, sense tenir en compte qui tenim al davant, que primer ens cal articular una gran majoria, que abans que els Parlament Europeu ens defensi hem de tenir una amplíssima majoria a Catalunya, del 70% o 80% de gent a favor del dret a decidir, s'equivoca. Aquells que diuen 'o ara o mai i, si no, no hi ha res a fer', crec que s'equivoquen i que perjudiquen el procés. Aquest 'ara o mai' pot ser enemic dels que volen guanyar el dret a decidir, no hi ha cap país que se n'hagi sortit sense capacitat de resistir", ha alertat.

stats