POLÍTICA
Política 31/07/2013

Herrera, a Mas: "Li exigeixo que assumeixi responsabilitats. Si no les assumeix, haurà d'acabar plegant”

El líder d'ICV-EUiA considera que Mas és "culpable" com a màxim dirigent de CDC i que ha d'esclarir quines responsabilitats farà assumir i assumirà. La CUP lamenta el fet que Mas “ha perdut una oportunitat d'or” per fer net

M. Colomer
2 min

BarcelonaEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha advertit aquest dimecres al president de la Generalitat i líder de CDC, Artur Mas, que si no fa assumir responsabilitats pel cas de suposat finançament irregular de CDC "haurà d'acabar plegant". Herrera ha retret al president Mas que arrossegui la càrrega del cas Palau mentre vol liderar el procés polític en què està immers el país. "Té una última oportunitat. Aquest país no es pot permetre un president amb l'autoritat tocada", ha asseverat Herrera. Ha afegit que el país no es pot permetre que el president vagi a negociar una consulta amb Mariano Rajoy amb l'ombra de sospita del cas Palau al damunt.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Em costa de creure que algú expert en pressupostos com vostè ignorés un ingrés de 5 milions d'euros", ha etzibat Herrera, que ha advertit que al Parlament cal assumir responsabilitats polítiques, de manera que CDC i Mas no es poden "refugiar" en el procés penal. A més, ha retret al president que dibuixant una organització que separava la tresoreria del partit de la direcció política, esbossa un cordó sanitari per preparar-se per a una sentència condemnatòria.

Paral·lelismes amb Bárcenas

Herrera també ha establert paral·lelismes entre el cas de suposat finançament irregular de CDC i el cas Bárcenas que assetja el PP. "Catalunya actua com Espanya, i Espanya com Catalunya", ha deplorat Herrera, que ha assenyalat Mas com a "culpable" del finançament de CDC. "Quan arribi el judici oral i els diguin que són responsables, què dirà? Potser serà massa tard. Si avui no diu qui són els responsables i assumeix responsabilitats, serà responsable, i amb les seves evasives té una actitud de complicitat entorn de tot allò que ha succeït", li ha etzibat.

stats