POLÍTICA
Política 14/06/2012

Herrera insta Navarro a assumir la Hisenda pròpia i a deixar de sotmetre's a la lògica del PSOE

Els líders del PSC i ICV-EUiA exigiran un pacte social que acompanyi al pacte fiscal en la seva segona reunió bilateral

Ara / Acn
2 min

BarcelonaEl líder d'ICV, Joan Herrera, ha instat aquest dijous al primer secretari del PSC, Pere Navarro, a assumir l'Agència Tributària Catalana amb "la clau de la caixa" i complet poder de decisió sobre els impostos catalans. Herrera ho ha reclamat a Navarro en la segona reunió bilateral que han mantingut per parlar del pacte fiscal. El PSC de Navarro se segueix resistint a la Hisenda pròpia, i continua defensant una agència consorciada amb l'estat espanyol. En aquest sentit, Herrera ha demanat al PSC que mantingui "una prioritat catalana" i que "no es quedi a cavall de la lògica del PSOE". Tot i reconèixer aquest escull, els dos líders han exhibit la seva bona sintonia en demanar que el pacte fiscal vagi acompanyat d'un "pacte social".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La trobada entre el primer secretari del PSC i el secretari general d'ICV ha durat poc més d'una hora, i els dos líders polítics han destacat la bona entesa i la coincidència en reclamar al Govern que el pacte fiscal vagi acompanyat del seu tan exigit "pacte social".

Recursos per què?

A més de demanar, com ja han vingut fent, que l'increment de recursos que pugui suposar el nou finançament serveixi per potenciar els serveis públics i, especialment, els de l'estat del benestar, Navarro ha explicat que el PSC s'ha sumat a la proposta d'ICV-EUiA de reclamar que el pacte fiscal no sigui la manera que el Govern utilitzi per beneficiar als més rics. En aquest sentit, Navarro ha destacat la "coincidència amb Iniciativa" en aquest punt. "Si volem més recursos per Catalunya, hem de saber en quines condicions", ha afegit Navarro, que ha advertit que "si han de servir per baixar impostos a qui més té i seguir retallant els serveis públics, evidentment aquest no és el nostre model".

stats