Política 17/12/2011

Herrera desitja que el nou PSC faci oposició d'esquerres al Govern "més de dretes que hem tingut mai"

ICV-EUiA ha enviat una carta a tots els diputats del PSC, ERC i Ciutadans per aconseguir la signatura que els falta per poder demanar un dictamen al Consell de Garanties Estautàries

Acn
2 min
Joan Herrera, president d'ICV i del grup parlamentari d'ICV-EUiA

BarcelonaEl president general d'ICV i president del grup parlamentari d'ICV-EUiA, Joan Herrera, ha desitjat al nou primer secretari del PSC, Pere Navarro, que comenci la nova etapa amb "bon peu" i faci oposició "al Govern més de dretes que hem tingut mai". I una bona manera de començar, segons Herrera, és facilitar que les tres lleis òmnibus es portin al Consell de Garanties Estatutàries. De fet, ICV-EUiA ha enviat una carta a tots els diputats del PSC, ERC i Ciutadans per aconseguir una única signatura que els falta per poder demanar un dictamen a l'òrgan consultiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De moment, ho han demanat els diputats d'ICV-EUiA i de Solidaritat Catalana per a la Independència. "Seria bo que el nou PSC s'estrenés fent d'oposició amb les lleis òmnibus i ens permeti portar les lleis al Consell", ha assegurat Herrera en referència a la proclamació de Pere Navarro com a primer secretari del PSC. De fet, li ha reclamat que faci oposició d'esquerres i que construeixi alternatives que passin per "un gir a l'esquerra".

Òmnibus al Consell de Garanties

Herrera ha explicat que ICV-EUiA ha enviat una carta a tots els diputats del Parlament del PSC, ERC Ciutadans per aconseguir la signatura que els falta per poder portar tres lleis òmnibus al Consell de Garanties Estatutàries. Els diputats d'ICV-EUiA i de Solidaritat sumen 13 i, segons el reglament del Parlament, per poder demanar un dictamen és necessari que ho demanin 14 diputats o dos grups parlamentaris.

Davant la possibilitat que la Mesa de la cambra rebutgi la petició d'ICV-EUiA i Solidaritat per la falta d'una signatura, els ecosocialistes han decidit passar a l'acció dirigint-se directament als diputats del Parlament.

ICV vol portar les lleis al Consell perquè considera que el Govern a ajuntat moltes normatives diferents en un sol paquet de lleis i creuen que no s'han pogut debatre com correspon. A més, respecte el contingut de les lleis, creu que pot vulnerar drets estatutaris.

stats