Política 30/10/2014

Herrera: "Participaré en el procés participatiu del Govern"

En una entrevista a RAC1, el dirigent d'ICV diu que posarà la papereta dins l'urna però evita dir la paraula 'votaré' perquè creu que el 9-N no és una consulta

Ara
1 min
Joan Herrera ahir al Parlament / PERE VIRGILI

BarcelonaEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha assegurat en una entrevista a RAC1 que el 9 de novembre anirà votar, tot i que evita la paraula 'votar' perquè no creu que el 9-N sigui una consulta. "Participaré en el procés participatiu del Govern", ha dit. Herrera ha pres aquesta decisió després que el govern de Rajoy hagi anunciat que vol impugnar el procés participatiu que està organitzant el Govern com a alternativa a la consulta suspesa pel TC. "El PP pretén il·legalitzar un procés participatiu i això fa que molta gent s'atansi al 9-N d'una manera diferent", ha afirmat. El dirigent d'ICV creu que aquests dies s'ha "banalitzat" la paraula 'votar'. Amb tot, Herrera no ha volgut revelar el vot en el procés participatiu, tot i que ha dit que en els propers dies el farà públic. ICV defensa el sí a la primera pregunta [Vol que Catalunya esdevingui un Estat?] però deixa obert el vot a la segona [vol que aquest Estat sigui independent?].

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La posició d'Herrera en la consulta alternativa fins ara havia estat confusa. Havia deixat clar que no estava disposat a donar suport al "succedani de consulta" convocat per Mas i, per això, s'havia limitat a animar els ciutadans a reconvertir el 9 de novembre en una mobilització massiva davant els col·legis electorals. En una entrevista a 'El País' va dir que no votaria. Més tard va matisar que participaria si Mas admetia que el nou 9-N no era una consulta.

stats