Política 18/12/2014

Herrera: "Les plebiscitàries no m'agraden. No es pot decidir el futur del país així"

El líder d'ICV-EUiA afirma en una entrevista a '8 al dia' que la llista única "empetiteix el procés i la proposta"

Ara
1 min

BarcelonaEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, ha afirmat en una entrevista a '8 al dia' que el plantejament del president de la Generalitat, Artur Mas, d'encarar unes eventuals eleccions plebiscitàries en una llista única "empetiteix el procés i la proposta". "Les plebiscitàries no m'agraden. No es pot decidir el futur del país així", ha sentenciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Preguntat per la proposta de Junqueras, d'agrupar els partits independentistes sota una llista-paraigua, Herrera ha posat de relleu la necessitat de "defensar i exercir el dret a decidir, que és més transversal". El líder d'ICV-EUiA ha tornat a insistir en la necessitat de fer un referèndum, i no només per decidir la relació amb l'Estat, sinó també, per exemple, per enfocar el model sanitari del país.

Herrera ha explicat quines són les prioritats que té el país des del punt de vista ecosocialista. Tal i com va explicar en la seva conferència, Catalunya afronta un triple repte "social, democràtic i nacional", i ha tornat a defensar "la creació d'un pol d'esquerres, que s'hauria d'entendre bé abans de les eleccions". Al seu parer, "el pla de rescat social no es pot posposar, ni la lluita contra la corrupció ni el frau fiscal". "No podem esperar, hi ha urgència social", ha dit. En canvi, ha afirmat que la independència "encara que es proclamés demà, no és un camí immediat".

Pel que fa a l'escenari polític espanyol, que cada cop condiciona més el català, Herrera s'ha mostrat optimista en confessar que, "és una bona notícia que a l'estat hi hagi un escenari de fi de règim".

stats