Política 12/12/2013

Herrera celebra que la pregunta permeti "sumar independentistes i federalistes"

Assegura que el seu partit votarà sí a ser un estat, però donarà suport o no la independència segons "l'escenari" que es doni en la data de la consulta

O. March / S. González
1 min
Joan Herrera durant la seva intervenció al Palau de la Generalitat en l'anunci de la data de la consulta / PERE VIRGILI

BarcelonaEl líder d'ICV, Joan Herrera, ha celebrat que la pregunta acordada per a la consulta permetrà "un sí majoritari i aclaparador" que permetrà "sumar independentistes i federalistes". Ha afegit que fins i tot aquest enunciat podrà convèncer els socialistes catalans que volen exercir el dret a decidir. Herrera ha assegurat que el seu partit votarà a favor que Catalunya sigui un estat, però donarà suport o no a la independència segons "l'escenari" que hi hagi sobre la taula el 9 de novembre del 2014. És a dir, de si hi ha alguna oferta ferma per part de Madrid. "La pilota és a la teulada de l'Estat", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Herrera ha subratllat que es tracta d'una pregunta "de trencament" que permetrà sumar un ampli suport a trencar amb l''statu quo' vigent i deixar de ser una comunitat autònoma d'Espanya. El líder d'ICV també ha anunciat que demà mateix es registrarà al Parlament una petició de proposició de llei per demanar al Congrés dels Diputats que Catalunya pugui exercir el dret a decidir. Herrera ha puntualitzat que aquest debat no es podria dilatar més enllà del febrer.

El dirigent ecosocialista no s'ha estat de llançar un missatge al PSC: "Només no estarà en aquest acord si el PSC ha deixat d'estar en el socialisme catalanista de sempre".

Herrera ha subratllat que és tractad'una pregunta “de trencament” que permetrà sumar un amplisuport a trencar amb 'l'statu quo' vigent i deixar de ser unacomunitat autònoma d'Espanya. El líder d'ICV també ha anunciat quedemà mateix es registrarà al Parlament una petició de proposicióde llei per demanar al Congrés dels Diputats que Catalunya puguiexercir el dret a decidir. Herrera ha puntualitzat que aquest debatno es podria dilatar més enllà del febrer.

stats