Política 16/03/2012

Hilari Raguer: "Tinc 83 anys i espero veure Catalunya independent"

El monjo de Montserrat i intel·lectual explica en una xerrada a Barcelona que veu més sòlid que mai l'independentisme català

Ara
1 min

Barcelona"Tinc 83 anys i espero veure Catalunya independent". Amb aquesta frase ha resumit Hilari Raguer aquesta setmana, en una xerrada als Jesuïtes de Casp, la seva visió de l'independentisme actual, que veu més sòlid que mai. L'acte l'ha seguit el cap de comunitats de l'ARA i actiu bloguer i cronista de Barcelona Guillem Carbonell, que ha enregistrat la intervenció.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta és la transcripció del fragment enregistrat: "Durant molt de temps (en els temps de Franco i durant la Transició) els independentistes han sigut una minoria arrauxada, idealista, romàntica, somiatruites... La novetat és que l'independentisme no tan sols està creixent com una bola de neu que no para de créixer sinó que ho està fent també entre gent molt seriosa, polítics molt seriosos (no només Jordi Pujol, també gent com Agustí Bassols...) i economistes que fan números... Perquè per molts és un tema sentimental o romàntic, per mi també, però hi ha una gran massa dels ciutadans de Catalunya per als quals la raó més contundent serà que una Catalunya independent podrà prestar uns serveis socials molt millors. Jo voldria que –com deia Salvador Cardús– els independentistes ho fossin "encara que ens costés diners", però en el moment actual per molts immigrants el tema principal és aquest. I els números canten: en una Catalunya independent hi haurà millors serveis socials. Tinc 83 anys i espero veure Catalunya independent...".

stats