Política 01/12/2014

Hollande evita pronunciar-se sobre Catalunya per ser "un assumpte de la sobirania espanyola"

El president francès debat amb Rajoy sobre el creixement europeu, el terrorisme i l'Ebola en la cimera hispano-francesa de París

Ara
1 min

BarcelonaEl president de la República Francesa, François Hollande, ha declinat aquest dilluns pronunciar-se sobre el procés independentista català al·legant que és "un assumpte de la sobirania espanyola". Durant la roda de premsa conjunta amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a París, després de la 24a cimera hispano-francesa, Hollande ha evitat respondre a la pregunta d'un periodista sobre com valora les aspiracions sobiranistes catalanes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Això té a veure amb la sobirania espanyola i per tant només li pertoca a Espanya abordar aquesta qüestió i França no ha de jutjar. Nosaltres volem una Espanya forta i aliada de França", s'ha limitat a afirmar Hollande.

La trobada entre els dos governs, centrada específicament en les interconnexions elèctriques i de gas entre Espanya i França, ha servit per tractar molts temes europeus i internacionals, sobretot les polítiques de creixement econòmic. En aquest sentit, Hollande ha coincidit amb Rajoy a demanar "flexibilitat" a les polítiques econòmiques europees "per no ferir el creixement" i ha lloat l'anunci d'inversions del nou president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, i ha demanat que "s'acceleri i se n'elevi el volum" econòmic.

Els dos presidents han parlat també del combat al terrorisme de l'Estat Islàmic, dels conflictes oberts Síria i a l'Iraq, però també a Líbia, Mali i la República Centreafricana, a més de la crisi de l'Ebola i el repte de la cimera de París sobre el canvi climàtic, prevista per al desembre de 2015.

stats