Política 24/10/2016

Homs transmet a Felip VI que el PDECat complirà els seus compromisos amb el procés "peti qui peti"

Promet que el Govern donarà una resposta "democràtica" i "contundent" al "govern de confrontació" del PP, PSOE i C's

Acn
1 min
Homs transmet a Felip VI que el PDECat complirà els seus compromisos amb el procés "peti qui peti"

MadridEl portaveu del PDECat al Congrés, Francesc Homs, ha advertit aquest dilluns el rei Felip VI que la seva formació i el govern de la Generalitat compliran "peti qui peti" els compromisos adquirits respecte al procés sobiranista. Segons Homs, davant un govern espanyol "de pura i plena confrontació" respecte a la qüestió catalana, "nosaltres donarem una resposta, serena, democràtica, però contundent". "Serà una situació delicada, però és molt necessari parlar de manera molt clara", perquè malgrat que "sempre hem estat gent de tarannà dialogant tenim una clara determinació que no ve del cel, sinó de les urnes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha fet aquestes manifestacions després d'entrevistar-se a La Zarzuela amb el rei Felip VI en el marc de la ronda de contactes per a la investidura. El portaveu del PDECat ha avançat que la seva formació serà "molt activa" en l'oposició al PP i presentarà iniciatives "que permetin derogar lleis que ha imposat el PP en aquests últims quatre anys".

"Seria lògic que en aquestes lleis on hi ha hagut una imposició del PP" es deroguin, ha dit, tot i que Homs creu que el PSOE està treballant en un acord "que vagi més enllà d'una simple investidura". Ha citat com a exemple de lleis que caldria derogar aquesta legislatura la LOMCE i la 'Llei mordassa', i ha advertit que la setmana que ve s'hauria d'activar ja "de manera urgent" la comissió d'investigació de l''Operació Catalunya' i Fernández Díaz.

stats