Política 26/05/2016

Homs: "Hi ha actituds de gent de la CUP que no són pròpies dels qui defensen la democràcia"

El candidat de CDC el 26-J critica que una part de la formació anticapitalista "té por d'assumir compromisos" i diu que no li mereixen "cap tipus de confiança" perquè quan els portes la contrària "t'insulten"

Ara
2 min
El candidat de Convergència a les eleccions, Francesc Homs, en un acte de partit.

BarcelonaRecuperant una frase de l'expresident Artur Mas, ahir Francesc Homs va obrir foc contra les "superesquerres", un concepte que vol incloure tant En Comú Podem, el seu rival a les eleccions del 26-J, com la CUP, el soci parlamentari de Junts pel Sí. El candidat de CDC als comicis al Congrés ha insistit aquest dijous a carregar contra la CUP. En una entrevista a TVE, Homs ha criticat que "hi ha actituds de gent de la CUP que no són pròpies dels que defensen la democràcia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha admès que la CUP i CDC discrepen "en la majoria de coses". "Jo no formo part d'un partit antisistema, no sóc anticapitalista, estic a favor de la llibertat i la democràcia i no som assemblearis", ha dit. En aquest punt, ha disparat contra una de les essències de la formació de l'esquerra independentista i ha afirmat que té la impressió que "l'assemblearisme no és democràtic". "Em sento als antípodes de la CUP", ha reconegut.

Tot i això, Homs ha explicat que el pacte assolit entre la coalició de CDC i ERC i els anticapitalistes és perquè totes les forces comparteixen "el projecte d'intentar construir un estat propi". Malgrat això, ha posat en dubte que la CUP compleixi "el compromís" signat en aquell pacte, en relació amb l'estabilitat parlamentària, que per a Convergència inclou l'aprovació dels pressupostos.

"Una part de la CUP és gent que té por d'assumir compromisos, de parlar amb el diferent i d'assumir la complexitat de la nostra societat", ha assegurat, lamentant que el sector cupaire refractari a l'acord faci un "discurs simple, frontista i que no es porta, al segle XXI". "Hi ha gent de la CUP que no em mereix cap tipus de confiança", ha sentenciat. A més, ha criticat que si no estàs d'acord amb aquest sector "t'esbronquen i t'insulten", i ha dit que tot i que primer semblava una formació "simpàtica", ara "es va veient què hi ha darrere de la CUP".

Tot i les dures acusacions, Homs ha defensat que de moment l'acord d'estabilitat "no està trencat", sinó que només hi ha "interrogants" sobre què passarà amb els pressupostos i amb el futur d'aquest pacte parlamentari.

stats