POLÈMICA POLÍTICA
Política 20/07/2012

Homs demana perdó a Montoro després de titllar-lo de "macarra"

La pressió econòmica del govern espanyol sobre la Generalitat va fer saltar ahir el portaveu del Govern, Francesc Homs, que va titllar de "macarra" el ministre d'Hisenda i va acabar demanant disculpes.

P. Martí / E. Freixa
1 min

BARCELONA.Fa mesos que el govern espanyol pressiona el govern d'Artur Mas amb el pagament de les nòmines dels funcionaris de la Generalitat, que depenen de les transferències corrents del ministeri d'Hisenda. Quan consideren que el govern català es porta malament, Cristobal Montoro tanca l'aixeta, fins al punt de forçar la Generalitat a demanar crèdits pont per poder pagar. I quan la Generalitat afluixa, la reobre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest comportament va ser titllat ahir pel portaveu del Govern, Francesc Homs, de "macarra" en una entrevista a Catalunya Ràdio.

Duran ho considera "un error"

Les seves paraules van aixecar una tempesta política. Josep A. Duran i Lleida les va qualificar "d'error que fa mal a la política" i el PP de Catalunya va demanar la seva dimissió. Enric Millo va desqualificar Homs titllant-lo de "professional de l'insult". Per evitar que anés més enllà, el mateix Homs va assegurar a la tarda que no tenia cap intenció d'ofendre al ministre d'Hisenda. "Si el senyor Montoro se sent ofès personalment, no tinc cap intenció d'ofendre'l i, en aquest sentit, li demano les disculpes que calguin", va destacar Homs. El portaveu de l'executiu va assegurar que es tractava només d'una crítica política i va trobar "exagerat" que el PP hagués demanat la seva dimissió, decisió que no pensa prendre.

stats