Política 17/05/2012

Homs: “No és assolible que Catalunya no tingui la clau de la caixa”

El portaveu del Govern recorda que 30 anys han estat prou per demostrar que part de la crisi que pateix Catalunya es deu als impostos "que se'n van i no tornen"

Sara González
2 min

BarcelonaSi bé la líder del PP, Alícia Sánchez-Camacho, ha declinat després de reunir-se amb Artur Mas un nou model de finançament fora de la LOFCA i ha assegurat que no és prioritari tenir la clau de la caixa, el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha deixat clar les línies vermelles de l'executiu d'Artur Mas: “No és assolible no tenir la clau de la caixa”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu ha agraït que el PP hagi mostrat bons predisposició a l'hora de parla d'un millor finançament per a Catalunya però ha subratllat que part de l'actual crisi econòmica que travessa el territori es dóna pels “impostos que se'n van i no tornen” i un dèficit fiscal que porta a un “carreró sense sortida”. “Són unes condicions d'inferioritat respecte els altres”, ha etzibat Homs, qui ha afegit que 30 anys han estat prou per demostrar que “no es pot plantejar que Catalunya no tingui el control dels seus propis recursos. De fet, el dirigent de CDC ha explicat que les retallades serien molt menors si Catalunya pogués gestionar els seus recursos.

El portaveu ha explicat que es donen “totes les facilitats” perquè cada partit exposi els seus arguments i que si algú no es vol sumar a la reivindicació de la clau de la caixa, una opció sobre la qual "ja hi ha un ampli" consens, el Govern no “l'haurà exclòs”, sinó que “s'haurà exclòs” ell mateix. A més, davant les amenaces de Camacho de que només prosperarà una millora del finançament si l'acord inclou els populars, Homs li ha recordat que el seu paper és representar el PP català i no fer de "delegada del govern".

Sobre el risc de “fractura social” del qual ha alertat Camacho, el portaveu ha respost que “no hi ha cap indicador que faci pensar que hi haurà fractura social”.

stats