Política 11/06/2012

Homs: "No dir 'rescat' al que ha passat aquest cap de setmana és fer el ridícul"

El portaveu del Govern considera que l'ocultisme de la realitat del govern espanyol "no ajuda a generar confiança". Homs adverteix que l'acord adoptat per l'Eurogrup "dóna un cert respir", però no evita "continuar amb les retallades i les polítiques d'austeritat"

Ara
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha carregat contra el govern espanyol per haver evitat la paraula "rescat" en les intervencions tan del president espanyol, Mariano Rajoy, com del ministre d'Economia, Luis de Guindos, després de la decisió de l'Eurogrup d'obrir una línia de crèdit per ajudar a recapitalitzar la banca espanyola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No dir 'rescat' al que ha passat aquest cap de setmana és fer el ridícul", ha dit Homs, que considera que l'ocultisme de la realitat del govern espanyol "no ajuda a generar confiança".

Homs ho ha dit en la roda de premsa posterior a la trobada entre el president de la Generalitat, Artur Mas, i els líders sindicals d'UGT i CCOO, tan a nivell català com espanyol.

En una entrevista aquest matí, prèvia a la trobada sindical, a Ràdio 4-Rne, Homs ha advertit que l'acord adoptat per l'Eurogrup "dóna un cert respir" a les arques espanyoles, però al mateix temps implica continuar amb les retallades i les polítiques d'austeritat.

Per a Homs, és "millor que hagi vingut" aquesta ajuda, perquè Espanya estava en una situació "tremendament crítica", però "això no implica que s'hagin acabat les retallades o les polítiques d'austeritat, això haurà de continuar, mal que ens pesi", ha dit.

Segons Homs, aquests diners "actuen com a tallafocs", però no hi ha marge per a la relaxació: "Encara que sigui indirectament, això continuarà condicionant decisions de fons, des del punt de vista de les reformes i de les polítiques d'austeritat".

"Això no ens ho deixen a canvi de res, sinó a canvi de continuar adequant els números a la realitat que tenim", ha insistit.

stats