Política 01/03/2012

Homs: "Si de la caixa hi ha moltes claus, ens perdrem"

El portaveu del Govern ha contestat al PSC a 'El matí de Catalunya Ràdio' que "hi ha d'haver una agència tributària única, caixa única i una sola clau" per gestionar els diners de Catalunya

Ara
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern de la Generalitat, Francesc Homs, ha contestat les declaracions que ha fet Rocio Martínez-Sampere sobre el futur del sistema de finançament de Catalunya dins l'Estat, en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio'. La portaveu econòmica del PSC ha dit que la "clau de la caixa" ha de ser "compartida" amb l'Estat "però la clau ha de ser a Catalunya". És una postura que el Govern no accepta perquè creu que "el bé en discòrdia", "que són els diners", "ha de ser a Catalunya", i perquè el control d'aquest ha de ser potestat de la Generalitat. Així, no coincideix amb el PSC el model d'agència compartida del PSC perquè opina que si "compartim massa coses podem acabar de nou a mans de la discrecionalitat del govern de l'Estat", una situació que caldria evitar, "vist que Catalunya encara no ha rebut els 759 milions d'euros de l'addicional tercera".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i aquesta discrepància en un aspecte clau, Homs valora positivament l'actitud dels socialistes i entén que, ara, les relacions ja no estan trencades i que "s'han ressituat", com havia advertit el PSC fa unes setmanes.

En relació amb totes les proposes dels socialistes conegudes fins ara per canviar el model de finançament que té Catalunya, Homs veu bé que el PSC vulgui "replantejar la solidaritat de Catalunya amb Espanya", "cosa que fa possible dialogar". Tot i això, etziba que el Govern té un calendari i que no volen abordar la qüestió del finançament "més enllà del 2012". Respecte a la condició que argumenta el PSC de "plantejar coses realistes", Homs diu que "no s'ha de rebaixar el llistó" per a Catalunya.

stats