Política 29/07/2014

Homs replica a PP i PSOE: "Estem d'acord, una consulta il·legal no s'ha de fer"

El portaveu del Govern replica a PP i PSOE que la convocatòria de la consulta tindrà empara legal, en la línia del que ha vingut defensant el president de la Ganeralitat. Alerta a Rajoy i Sánchez que el seu front anticonsulta "té els peus de fang", perquè no va acompanyat de cap proposta concreta

M.colomer
1 min

Barcelona"Des del punt de vista del govern català, estem d'acord: una consulta il·legal no s'ha de fer". Així s'ha expressat el portaveu del Govern, Francesc Homs, insistia així que el Govern empararà la consulta en un marc legal, concretament la llei de consultes del Parlament. S'hi ha referit en valorar la reunió entre el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el líder del PSOE, Pedro Sánchez, que segons ell va servir per constatar que més enllà de la retòrica del compliment de la legalitat, "no hi ha res més".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa després de la reunió del consell executiu del Govern, Homs ha opinat que el front anticonsulta de PP i PSOE "té els peus de fang", perquè no va acompanyat de cap proposta concreta per oferir als catalans.

Un dia abans de la reuniód e Rajoy amb el president de la Generalitat, Artur Mas, Homs ha considerat que si PP i PSOE estiguessin d'acord en alguna proposta, segurament el seu front "tindria molta més força".

A Catalunya, acords sobre propostes

En canvi, ha aprofitat per contraposar el clima de desacord en la política espanyola amb la política d'acords sobre qüestions concretes. "La diferència és que la política catalana es posa d'acord per fer propostes", ha asseverat el conseller de la Presidència i portaveu. I ha afegit que mentre PP i PSOE es limiten a posar-se d'acord "per anar contra un tercer", el cert és que "al final s'ha de construir alternativa".

stats