Política 26/01/2015

Homs crida a “acatar” el que Decideixin els catalans a les urnes

Ara
2 min
Homs, ahir a Santa Eugènia de Berga.

Barcelona“Si Catalunya vota a favor de la independència, ho ha d’acceptar tothom”. Poc després que Mariano Rajoy advertís des de Madrid que en cap cas admetrà que Catalunya avanci cap a l’estat propi després de les eleccions del 27 de setembre, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, li replicava i l’instava a “acatar” el que decideixin els catalans a les urnes. “I això val per als polítics catalans i espanyols: nosaltres acceptarem els resultats, siguin quins siguin, ens agradin o no”, va assegurar des de Santa Eugènia de Berga. L’actitud de Rajoy, segons Homs, posa de manifest la seva “baixa cultura democràtica”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Gairebé al mateix temps, el secretari general d’Unió i conseller d’Interior, Ramon Espadaler, acusava el president del govern espanyol d’utilitzar Catalunya i el debat sobiranista per “amagar” altres qüestions que afecten directament el seu partit, com són els casos de corrupció. Espadaler va denunciar que els populars es dediquen a “situar Catalunya com el gran problema” i “no s’adonen que el creixement de l’independentisme a Catalunya, un sentiment perfectament legítim, el generen les actituds del PP de menyspreu cap a Catalunya”. Espadaler, a més, va criticar el discurs triomfalista de Rajoy en matèria econòmica. Al seu parer és una “immoralitat” dir que la crisi ja ha quedat enrere, quan a Espanya encara hi ha “més d’un 20% d’atur”.

Des d’ERC Oriol Amorós també va recriminar a Rajoy que pretengui torpedinar les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre. “Encara que no li agradi al senyor Rajoy, si els catalans voten independència hi haurà independència i, encara que no li agradi, si voten polítiques d’esquerra hi haurà polítiques d’esquerra i, si voten per una política neta i per abolir la corrupció, així es farà”, va defensar el vicesecretari de comunicació i estratègia d’ERC. “Totes les eleccions democràtiques sempre donen com a resultat un mandat lliure de la població”, va afegir.

Amorós també va fer referència als casos de corrupció que arrossega el PP. “El PP és un sistema de corrupció, el més organitzat i perillós d’Europa. Els seus dirigents, acusats de rebre sobresous de suborns. La seva seu, reformada amb diners provinents dels suborns. I tots els seu tresorers, encausats”, va recordar. Per tant, “no és un problema puntual, és un problema de sistema”, va sentenciar.

stats