Política 17/08/2015

Homs "no es fia" de la reforma de la Constitució: "No considerarem cap proposta que no incorpori l'autodeterminació"

El conseller de la Presidència fa una crida a "anar junts i units" per defensar els interessos de Catalunya i impedir que l'Estat "imposi sense problemes les seves condicions"

Laia Vicens
1 min
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, aquest dilluns a la UCE. / ACN

Prada (El Conflent)El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha avisat aquest dilluns ael president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que "no es fia" de la reforma de la Constitució que fa dues setmanes van plantejar alguns dirigents del PP. Homs ha dit que davant aquesta oferta, Catalunya "ha de tenir memòria". "No considerarem cap proposta que no incorpori la llibertat i la democràcia a efectes de Catalunya", ha advertit, una condició que ha vinculat a exercir el "dret a l'autodeterminació en llibertat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha fet aquestes declaracions durant la xerrada inaugural de la LVXII edició de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), que se celebra aquesta setmana a Prada (Conflent). El conseller de la Presidència ha fet una crida a "anar junts i units" per defensar els interessos de Catalunya. "Només ens podrem fer respectar si anem junts", ha dit, perquè "si ens dividim i ens despistem", l'estat espanyol "imposarà sense problemes les seves condicions".

La "república bananera" de l'estat espanyol

Homs ha manifestat que a l'Estat "hi ha llibertat i democràcia formalment, però no es pot exercir plenament", i ho ha exemplificat recordant la querella imposada a Artur Mas i les conselleres Irene Rigau i Joana Ortega "per posar les urnes" el 9-N. "Això és propi de repúbliques bananeres, no de democràcies consolidades", ha etzibat.

En aquesta línia, Homs ha comparat l'estat espanyol amb l'antiga RDA, la República Democràtica d'Alemanya. "També es deia "democràtica", però quan va caure el Mur de Berlín es va veure que la democràcia i la llibertat de debò són una altra cosa", ha dit.

stats