Política 10/05/2016

Puigdemont dóna suport a Homs en les primàries de CDC

El fins ara portaveu de Democràcia i Llibertat presenta la seva candidatura i anuncia que no optarà a cap càrrec al congrés del partit

O.m.
2 min
Francesc Homs, en roda de premsa

BarcelonaComencen els moviments a les primàries de CDC. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha mostrat públicament el seu suport a l'actual portaveu de Democràcia i Llibertat al Congrés, Francesc Homs, que és, des d'aquest dimarts al matí, oficialment aspirant a liderar la llista de Convergència a les eleccions del proper 26 de juny al Congrés dels Diputats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una piulada al seu perfil de Twitter, Puigdemont ha afirmat que Homs sempre ha fet "una gran feina defensant Catalunya", i ha afegit que ara li dóna tot el seu suport per continuar-la fent des del Congrés. D'aquesta manera, Puigdemont opta per no mantenir un perfil neutral en les primàries i s'inclina per donar suport a Homs, que competeix per ser el cap de llista amb Sílvia Requena.

L'actual cap de files de Democràcia i Llibertat a Madrid, en una presentació a la seu nacional de CDC, ha presentat la seva candidatura sota el lema 'Ara Homs', després que ahir, en l'assemblea del partit a Osona, fos escollit com a aspirant. En el decurs de l'acte, l'exconseller de la Presidència ha anunciat que no es presentarà a cap càrrec orgànic en el congrés de Convergència previst per als dies 8, 9 i 10 de juliol. Actualment, Homs és vicesecretari d'Estratègia del partit.

En clau de programa, el cap de files de Democràcia i Llibertat ha assenyalat que la prioritat és la independència "a través d'una via política", i ha reclamat un discurs més favorable a la "feina" que no pas als subsidis. Homs ha celebrat que CDC es presenti amb les seves sigles després de dues convocatòries electorals en coalició –Junts pel Sí i Democràcia i Llibertat–, i ha reivindicat el "patrimoni" de la formació nacionalista.

La rival d'Homs serà Sílvia Requena, desconeguda per al gran públic però amb una àmplia trajectòria dins el partit. Les primàries, segons l'exconseller, van bé per "activar" el partit camí de la refundació.

stats