PROCÉS SOBIRANISTA
Política 03/05/2015

Homs retreu al govern espanyol que impugni “rodes de premsa”

Ara
2 min
Homs retreu al govern espanyol que impugni “rodes de premsa”

BarcelonaRecurs contra la figura de Pi-Sunyer

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Que el govern espanyol impugni el Comissionat per a la Transició Nacional és “propi d’un altre règim”. Així ho considera el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, que va titllar d’“al·lucinant i galàctic” el requeriment presentat per l’executiu de Mariano Rajoy contra aquesta figura que representa Carles Viver Pi-Sunyer. I és que, segons va dir Homs en declaracions a RAC1, “tenen un sentit de l’humor negre” perquè el que s’està impugnant és el que es va dir en “una roda de premsa”, en referència a l’anunci del nomenament formal de Pi-Sunyer el 24 de febrer passat. Homs no es va estar d’opinar sobre les paraules de la fiscal general de l’Estat, Consuelo Madrigal, que va dir sobre el procés que s’havia de combatre “l’obscurantisme, el fanatisme i la tirania”. El conseller va dir que les seves paraules són “de traca i mocador” i que posen en qüestió la llibertat d’expressió i la “qualitat democràtica” a l’Estat.

El no a la independència

Continuant la seva croada contra el procés sobiranista, la líder del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, es va aferrar ahir a l’enquesta publicada per La Vanguardia per celebrar que s’ha imposat “el seny català”. El sondeig apuntava que els partidaris del no a la independència s’imposarien als que desitgen l’estat propi si se celebrés un referèndum. En tot cas, aquests pronòstics no fan enrere CiU, almenys si s’ha de jutjar per les declaracions públiques fetes els últims dies, de convocar les eleccions el 27-S amb un caràcter plebiscitari. “El president Mas té el bon costum de complir el que promet i s’ha compromès a fer el referèndum”, va sentenciar el coordinador general de CDC, Josep Rull, que va recordar que cap enquesta els farà canviar d’opinió. De fet, va emmarcar dins de la “normalitat” que els contraris a la independència es mobilitzin més “quan veuen que va de debò”.

Justament ahir el líder d’ERC va voler acabar amb la polèmica sobre si hi haurà eleccions el 27-S o no assegurant que ara mateix està treballant colze a colze amb Mas perquè el 27 de setembre hi hagi eleccions. “Segur que n’hi haurà”, va dir. Sobre l’enquesta en què guanya el no a la independència, va defensar que el que cal primer és poder votar.

stats