Política 25/05/2016

Homs avisa la CUP que aprovar els pressupostos hauria de ser un "tràmit" i alerta que no hi ha marge

El candidat de CDC posa rumb al 26-J acusant les "superesquerres" d'estar pendents d'assumptes que "no són centrals"

Oriol March
2 min
Francesc Homs, en roda de premsa

BarcelonaEl candidat de Convergència a les eleccions espanyoles del proper 26-J, Francesc Homs, ha posat rumb aquest dimecres al matí a la campanya que començarà d'aquí a dues setmanes. Ho ha fet en una roda de premsa a la seu del partit en què ha acusat les "superesquerres d'aquest país" d'estar pendents de "moltes coses que no són centrals" i plantejant una campanya ideològica en què "des del bon to" es contestaran els principis ideològics que no comparteixin. "Estarem sempre a favor del tronc central del nostre país", ha assenyalat Homs, que ha avançat que faran valer "a preu d'or" els vots que obtingui a les urnes per tal de ser decisius a Madrid, on s'hi ha de ser "per solucionar els problemes concrets dels catalans".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs, seguint amb la crítica als partits d'esquerres, ha volgut llançar un avís a la CUP per tal que aprovi els pressupostos. "Hauria de ser un tràmit", ha apuntat el candidat nacionalista, que ha apuntat que no hi ha "marge" dins del marc autonòmic. "Ara ens hem de discutir per uns pressupostos autonòmics quan estem fent la independència?", ha assegurat.

L'exconseller de la Presidència ha assegurat que la campanya se centrarà a defensar la feina "per sobre dels subsidis" i a posar en valor la "concertació" per damunt d'aquells que "volen que tot sigui públic". Per tant, en aquestes eleccions CDC té previst apujar el perfil ideològic per davant d'En Comú Podem, favorita a repetir la victòria, i ERC, encara que això posi en risc l'estabilitat del Govern.

Crítiques als fets de Gràcia

En relació amb els esdeveniments dels últims dies al barri de Gràcia, Homs ha fet una dura crítica als autors de la protesta i a l'alcaldessa, Ada Colau. "Ja prou d'aquesta gent que en nom de determinades causes té actituds violentes que no haurien de formar part del paisatge. Condemno actituds d'aquesta gent que tenen la barra de dir que defensen ideals i generen escenes de violència i de por amb la gent de bé. Vull expressar la meva condemna més rotunda i el suport a les forces dels Mossos. No entenc la senyora Colau, en tota aquesta història. S'apunta a tot quan li ve bé, i li demano que faci d'alcaldessa i no d'activista, perquè aquestes coses són intolerables. Li demano mà ferma: molt discurs, però la ciutat està ben desendreçada", ha apuntat.

stats