Política 27/01/2015

Homs acusa ERC de distorsionar el 27-S fent comparèixer Mas a la 'comissió Pujol' per "interès electoral"

El conseller de la Presidència recorda la voluntat del president i del Govern de donar explicacions: "Sempre que li han preguntat, ha respost". També ha advertit els republicans que la seva "decisió va en contra de fer les eleccions plebiscitàries"

Joan Serra
2 min
El conseller de la Presidència, Francesc Homs / ACN

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha explicat aquest dimarts en la roda de premsa posterior al Consell Executiu que el president de la Generalitat, Artur Mas, donarà explicacions a la comissió Pujol, tal com ha reclamat ERC. "El president ha dit, per activa i per passiva, que quan el cridin, compareixerà. Sempre que li han preguntat, ha respost. La disponibilitat del president i del Govern de donar explicacions ha estat contínua. I continuarà sent així", ha afirmat Homs, que ha recordat que aquest és "el Govern més transparent que mai ha tingut Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha enviat un missatge a ERC. Ha acusat els republicans de distorsionar el 27-S: "Aquesta és una decisió que va en contra de fer les eleccions plebiscitàries". El portaveu del Govern ha recordat que "cadascú és lliure de prendre les decisions que cregui convenients" i "fixar les prioritats que consideri oportunes". "Alguns creiem que el 27 de setembre està en joc si Catalunya és un estat independent, i altres tenen com a prioritat una altra cosa. Totes les posicions són legítimes", ha raonat Homs, que ha recordat que la decisió dels republicans té "un interès purament electoral". "Hi ha decisions que tenen conseqüències", ha reblat.

Homs ha fet aquesta valoració després que ERC decidís aquest dilluns fer pinya amb l'oposició per obligar el president de la Generalitat a comparèixer a la comissió d'investigació sobre el frau fiscal al Parlament, l'anomenada comissió Pujol. Els republicans havien evitat en quatre votacions que Mas passés el tràngol de comparèixer per parlar dels Pujol. Aquest dimarts, Homs ha subratllat que les explicacions del Govern i la demanda d'ERC de fer comparèixer Mas són "un tema que mai ha estat a la taula de negociació".

El portaveu del Govern ha subratllat que ni el president Mas ni cap membre de l'executiu no es comportarà com el PP. "No farem com la senyora Alícia Sánchez-Camacho, que encara no ha trobat el dia", ha afirmat Homs. "No ens posarem darrere d'excuses", ha afegit abans d'exposar que la compareixença del president es produirà "els propers dies o les properes setmanes".

stats