Política 09/11/2014

El 9-N anima també centenars de votants a l'exterior

Nova York també ha despertat amb moviment als punts de votació. Les cues s'han repetit a ciutats de tot el món com Londres, Brussel·les, Sidney, Hong Kong i Tòquio

Ara
2 min
Cues per votar a Brussel·les.

BarcelonaEl 9-N avança amb ampli ressò a tot el món. La tònica general han estat les cues de catalans als punts de votació de les principals ciutats no només europees, sinó també asiàtiques i, a partir del migdia, americanes. A Nova York, un dels últims en obrir, els assistents constataven tres quarts hora de cua per dipositar el vot.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

També a l'altra banda de l'Atlàntic, ciutats com Sao Paulo, Buenos Aires o Santiago de Xile han atret catalans, molts residents en altres punts del país, per a la votació del 9N.

La jornada ja va començar dissabte a la nit (hora catalana) a diversos punts del món, com Sidney, Hong Kong i Tòquio. Centenars de catalans van votar els primers en aquests punts, als quals després s'hi han sumat també els de la majoria de països europeus.

A Brussel·les, centenars de persones han fet cua per votar, provinents, a més de Bèlgica de diversos països del voltant, com Holanda, Luxemburg i Alemanya. Al vespre, s'ha registrat la votant número 1.000 a la capital belga. A Londres, els catalans estaven citats al cèntric carrer Fleet, i la cua que s'ha conformat arribava fins al Palau de Justícia.

La ubicació dels punts de participació varia segons el país, però els 220.000 catalans que es calcula que viuen a l'exterior, estan cridats a votar a 19 punts a l'exterior: cinc delegacions de la Generalitat, i la resta, oficines d'ACCIÓ.

A Milà, les cues també desbordaven la seu d'acció on es desenvolupava la votació i obligaven els catalans que volien votar a esperar el seu torn al carrer.

Mentrestant, a Sidney ja feia hores que votaven.

Com a mínim 200 persones han participat de la votació a Sidney, que és la que ha començat abans, segons ha explicat Aida Pujol a Twitter:

A Hong Kong també han votat amb normalitat els catalans desplaçats a la Xina que ho han volgut.

També hi ha hagut votacions a Tòquio:

A la mateixa hora que a Catalunya, també obriran les urnes a altres punts d'Europa. A Londres hi haurà tres urnes, però també n'hi haurà a França, al Alemanya, Bèlgica i Dinamarca. Més tard, també els catalans a Amèrica podran votar, amb urnes als EUA, el Canadà, l'Argentina, Mèxic, Colòmbia, Xile i el Brasil.

stats