Política 29/07/2013

ICV creu que Mas vol "desviar l'atenció" amb el portal de transparència pocs dies abans de comparèixer pel cas Palau

Camats creu que la nova web pot ser un "bon instrument" per resoldre dubtes "d'ara endavant però no el que ha passat fins ara"

Acn
2 min

BarcelonaLa coordinadora nacional d'ICV, Dolors Camats, ha acusat el president de la Generalitat, Artur Mas, d'intentar "desviar l'atenció i cobrir l'expedient" amb la presentació del portal de transparència "48 hores abans" de la seva compareixença pel cas Palau.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i així, Camats creu que aquesta web és un "bon instrument" que permetrà resoldre els dubtes que "tinguem a partir d'ara", qüestió que la dirigent ecosocialista ha criticat perquè "el portal no permetrà veure la gestió que es va fer abans del cas Palau".

La coordinadora nacional d'ICV ha criticat també que el president de la Generalitat presenti un portal de transparència pocs dies abans de la seva compareixença pel cas Palau i l'ha acusat de voler "desviar l'atenció". No obstant, Camats ha donat la benvinguda a aquesta nova web però ha insistit que aquesta iniciativa "no compensa" el fet que Mas hagi de comparèixer per donar explicacions sobre un cas de corrupció.

Camats ha acusat l'executiu del Govern de "no estar complint" la promesa que va fer quan "es va reunir amb diferents institucions catalanes" per incentivar la transparència, i ha proposat més exigències al sector privat. "La transparència que han de tenir les entitats privades ha de ser la mateixa que s'exigeix a les públiques", ha reclamat Camats. A més, ha instat el Govern a establir un règim de transparència "total" en la gestió dels comptes de la Generalitat, així com a "posar-los al dia".

D'altra banda, la dirigent ecosocialista ha constatat les "coincidències" que hi ha entre les compareixences del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i del president de la Generalitat, Artur Mas. Segons Camats, tots dos presidents "han sigut obligats" a comparèixer pels diferents grups parlamentaris i no ho han fet "per iniciativa pròpia".

La coordinadora nacional d'ICV ha recordat que encara que Mas comparegui per petició pròpia "van ser molts els grups parlamentaris que van exigir la seva compareixença".

stats