POLÍTICA
Política 28/02/2012

ICV-EUiA demana la dimissió de Duran i Lleida com a president de les comissions bilaterals

Els ecosocialistes critiquen la manca d'implicació per part del president de CiU al Congrés i proposen el nomenament de la vicepresidenta Joana Ortega

Gabriela Comella
2 min

BarcelonaAquest dimecres tindrà lloc la primera reunió de la Comissió d'Afers Institucionals (CAI) de l'any 2012. El grup parlamentari ICV-EUiA ha anunciat que s'hi mostrarà molt crític amb el paper de Josep Antoni Duran i Lleida com a president de la Comissió bilateral Generalitat-Estat, per la seva escassa implicació en l'activitat i la falta de resultats obtinguts en la seva trajectòria al capdavant de l'òrgan de negociació entre els dos executius.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, els ecosocialistes reclamaran a la reunió de la CAI el cessament del càrrec de Duran i Lleida i el nomenament de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, com a nova responsable. Entre els principals fracassos que atribueixen al líder d'Unió hi figuren la falta de traspassos acordats i la posició tova davant els deutes de l’Estat espanyol amb la Generalitat –els 1.450 milions del fons de competitivitat i els 759 de la disposició addicional tercera de l'Estatut–. Així ho ha afirmat el portaveu d'ICV-EUiA, Jaume Bosch, en roda de premsa al Parlament: "Tenint un deute tan fort i traspassos pendents, no s'entén que no s'hagin fet més comissions". A més ha afegit que no consideren correcte que les bilaterals "siguin presidides per algú que no es troba dins del Govern". És conscient, però, de la dificultat que la seva reivindicació tiri endavant per la manca de suport suficient a la CAI.

ICV ha anunciat igualment que presentarà una proposta de suport a les tasques de recuperació de la Maternitat d’Elna, com a símbol i funció meritòria amb els refugiats de la Guerra Civil –que afirmen que tirarà endavant amb el vot a favor de CiU–, i en segon lloc, instarà els governs espanyol i francès a constituir l’Eurodistricte de l’Espai Català Transfronterer (demarcació de Girona i Catalunya Nord).

stats