NOU GOVERN
Política 28/12/2010

ICV exigeix a Puig que no actuï amb "revengisme"

Dolors Camats lamenta que el nou conseller d'Interior vulgui revisar els 80 km/h, les càmeres a les comissaries i el codi ètic.

Redacció / Acn
2 min

BarcelonaLa portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha demanat als nous consellers d'Artur Mas, i en concret a l futur conseller d'Interior, Felip Puig, que actuïn "des del rigor i no des del revengisme". Camats ha lamentat que Puig hagi qüestionat la feina de Joan Saura al capdavant del Departament d'Interior.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Mas es va entretenir molt en el seu discurs d'investidura parlant de que no faria revengisme", ha assegurat la portaveu ecosocialista. Tot i això, ha dit que aquesta declaració d'intencions no "quadra gaire quan el primer que diu Puig és que com a futur conseller qüestionarà les decisions preses per Saura". Camats ha lamentat que el nou conseller vulgui revisar els 80 km/h, les càmeres a les comissaries i el codi ètic.

La portaveu d'ICV-EUIA també ha considerat que Mas s'ha contradit perquè va dir que faria un govern renovat i finalment el "pes dels departaments i de les persones que els encapçalaran ja havien estat consellers o alts càrrecs dels governs de Pujol". En aquest sentit, ha assegurat que el Govern Mas és un retorn. "Aquesta és la primera de les contradiccions de Mas alhora de fer Govern", ha apuntat.

Camats també ha criticat que el nou Govern representa "els interessos i la ideologia de la dreta i la patronal catalana" perquè, segons ICV-EUiA, hi haurà asseguts al Consell executiu la patronal de la salut privada a Catalunya i els interessos de la patronal educativa i de foment del treball. "És un govern ideològic que representa la dreta catalana i del món del negoci a Catalunya", ha afirmat Camats, qui també ha lamentat la desaparició del Departament de Medi Ambient.

Sobre el fitxatge de Mascarell, Camats ha dit que li costa entendre com es poden defensar unes polítiques en un Govern i en un altre que seran tan diferents. "Mascarell va ser conseller en el primer tripartit i Mas es va cansar de criticar-lo. Per tant, alguna cosa deuria haver fet bé quan fitxa el que va ser un conseller de Maragall', ha indicat.

stats