Política 11/05/2012

ICV considera "una estafa i un engany" la reforma financera del govern espanyol

El diputat d'ICV-EUiA Joan Coscubiela tornarà a proposar aquest dilluns la creació d'una comissió d'investigació que analitzi les responsabilitats dels dirigents bancaris

Efe
1 min

BarcelonaEl diputat d'ICV-EUiA al Congrés Joan Coscubiela ha qualificat de "monumental estafa i gran engany" la segona part de la reforma financera anunciada aquest divendres després del consell de ministres de l'executiu de Mariano Rajoy. En declaracions als periodistes, ha criticat que el govern espanyol "dediqui recursos públics a salvar els bancs quan retalla despesa social i drets laborals" i ha assegurat que, en lloc d'això, "ha arribat el moment de demanar responsabilitats".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'executiu central ha acordat obligar la banca a augmentar la provisió dels crèdits sans en uns 30.000 milions d'euros i a aparcar tots els seus actius immobiliaris en firmes externes. Les entitats que no siguin capaces d'afrontar aquests requeriments sense entrar en un dèficit de recursos propis o de capital principal hauran de demanar capital al mercat o, si no n'hi ha, podran sol·licitar ajuda al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB). És aquesta última possibilitat la que ha portat Coscubiela a titllar d'"engany a la ciutadania" la reforma, ja que, segons la seva opinió, "no es diu que quan els préstecs a les entitats financeres no puguin pagar-se, l'Estat se'n farà càrrec".

El dirigent ecosocialista també ha recordat que el febrer passat ja van demanar des del grup d'Esquerra Plural al Congrés la creació d'una comissió d'investigació que analitzi les responsabilitats en aquest "desastre" del sistema financer que "ha dessagnat l'economia espanyola" i ha afegit que dilluns tornarà a plantejar la seva creació a la junta de portaveus.

stats