PLE DEL PARLAMENT
Política 18/01/2011

ICV-EUiA exigirà al Parlament que Duran no presideixi les comissions bilaterals

La portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, denuncia que el càrrec l'hauria de tenir un membre de l'executiu català

Acn
1 min

BarcelonaLa portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, ha anunciat que el seu grup presentarà una proposta de resolució perquè Josep Antoni Duran i Lleida deixi de ser el president de la part catalana de les comissions Estat-Generalitat, perquè "vulnera l'esperit de l'Estatut i la lletra del reglament de les comissions bilaterals". A més, mentre això no es voti, ICV-EUiA reclamarà que Duran comparegui al Parlament i doni explicacions de quina és la tasca que està portant a terme. Si continua exercint aquestes funcions malgrat tot, els ecosocialistes demanaran que el líder d'UDC s'expliqui en seu parlamentària de forma habitual.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camats ha remarcat que l'article 183 de l'Estatut diu que la Comissió Bilateral Estat-Generalitat "constitueix el marc general i permanent de relació entre el Govern de la Generalitat i el de l'Estat", el que suposa que ha de ser un membre de l'executiu català qui representi Catalunya.

Ha afegit que el reglament de la Comissió Bilateral estableix que correspon a cada una de les parts que la constitueixen designar "les autoritats o càrrecs" en els quals recau la seva representació. Pel que fa a la representació de la Generalitat, la delegació de la seva assistència haurà de recaure, segons el mateix reglament, "en una persona que tingui el càrrec amb rang de secretari general o secretari sectorial".

stats