NOU GOVERN
Política 08/01/2011

ICV-EUiA portarà al Parlament la supressió del programa contra la violència masclista

Jaume Bosch, diputat ecosocialista, assegura que els primers deu dies del conseller d'Interior, Felip Puig, han estat un "cúmul de despropòsits"

Redacció
2 min
Joan Herrera i Jaume Bosch, d'ICV-EUiA

BarcelonaEl diputat d'ICV-EUIA al Parlament i portaveu en temes de seguretat, Jaume Bosch, ha anunciat aquest dissabte que el seu grup parlamentari presentarà una proposta de resolució al Parlament per fer enrere la decisió del conseller d'Interior, Felip Puig, d'eliminar el Programa de Seguretat contra la Violència Masclista, creat pel Govern en l'etapa del conseller Joan Saura. Per Bosch, els primers deu dies de Felip Puig al front de la Conselleria d'Interior estant essent "un cúmul de despropòsits" i ha citat com exemple que hagi estat "incapaç" de concretar els nomenaments dels màxims responsables de la Seguretat, malgrat haver fet públiques algunes propostes de noms.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Jaume Bosch ha expressat la seva intenció de portar al ple del Parlament la votació de la proposta de resolució i ha recordat que CiU no te majoria absoluta a la cambra catalana i que està convençut que la proposta de resolució d'ICV-EUIA "té moltes possibilitats de ser aprovada perquè l'objectiu de lluitar contra la violència masclista és compartit per la majoria de diputats i diputades de la cambra".

Bosch ha recordat a Puig que el Departament d'Interior hauria d'haver estat el primer en definir l'estructura de comandament "a causa de l'extrema responsabilitat de les tasques que té encomanades". Altres exemples de contradiccions, segons ha destacat Bosch, són les declaracions contradictòries de Puig en temes com les càmeres a les comissaries o la limitació de la velocitat a les entrades de Barcelona.

Bosch ha assenyalat que l'únic que es coneix del programa de Felip Puig "és allò que vol destruir: el Codi d'Ètic dels Mossos o ara la supressió del Programa contra la violència masclista que havia estat valorat positivament per organitzacions feministes i de l'àmbit jurídic". El diputat ecosocialista ha assenyalat el seu "convenciment de que el problema rau en què per a CiU aquest programa no és prioritari".

stats